Theater op tafel

jan 2 • Op stap in Haarlem • 2649 Views • Geen reacties op Theater op tafel

Winterparade 2013 1Samen eten, dansen en zingen aan en op een tafel. Het klinkt misschien een beetje gek, maar tijdens de WinterParde lijkt dit de normaalste zaak van de wereld. Deze jaarlijks terugkerende voorstelling speelt op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari in de Haarlemse Sint Bavokerk. HRLM stelde vijf vragen aan Terts Brinkhoff. Hij is creatief directeur van de WinterParade en bedacht het concept.

Hoe zou u het concept van de WinterParade omschrijven?
“Er is een 120 meter lange tafel. Op en rondom die tafel gebeurt er van alles: op de tafel wordt een theaterstuk opgevoerd, de aanwezigen eten samen uit grote schalen, er wordt met het publiek een lied ingestudeerd en na afloop kan iedereen dansen op de tafel. We proberen er een avond van te maken waarop mensen elkaar op een leuke, bijzondere manier kunnen ontmoeten. De mens is de toekomst van de wereld, we moeten goed met elkaar omgaan en dit is daar een mooie oefening voor.”

1491683_788176391196397_443551030_nWat vindt u zelf het mooiste gedeelte uit de WinterParade?
“Absoluut de finale! Het publiek wordt een lied aangeleerd en aan het einde zingen we dit lied allemaal samen. Iedereen aan tafel zingt dan mee uit volle borst. Dat blijft gewoon zo mooi! Iedereen deelt met elkaar één gevoel.”

Na afloop is er een silent disco. Hoe moeten we dat voor ons zien?
“Mensen dansen op de tafel met een koptelefoon op. Uit hun koptelefoons komt de muziek. Dat is zo’n mooi gezicht. Gewoon een prachtig beeld van dansende mensen! De mensen die niet willen dansen, kunnen gewoon met elkaar praten doordat de muziek uit de koptelefoons komt. Je kunt dus helemaal uit je dak gaan of rustig praten. Niemand zit elkaar in de weg, dat is echt te gek.”

In de zomer is er de Parade. Nu speelt de WinterParade. Wat is precies het verschil tussen die twee?
“De Parade in de zomer moet je zien als een markt. Je kunt er lekker in je eentje, met een vriendin of met je kinderen rond dwarrelen. Je kan komen en gaan wanneer je wil. Tijdens de WinterParade is het binnen op een locatie. Je bent dan minder vrij.”

2012-12-22 - Winterparade amsterdam - ERIK VAN 'T HOF - _DSC5875De Winterparade speelt op 3 en 4 januari in de Sint Bavokerk, wat vindt u van deze locatie?
“Het is één van de mooiste kerken van Nederland. Dat het daar kan, is echt uniek! Waar ik zelf erg trots op ben is dat we de kerk gebruiken voor datgene waarvoor het is gemaakt: met z’n allen samen komen.”

Meer informatie en kaartverkoop: www.tafelvandeidee.nl.

Tekst: Denise van Vliet
Fotografie: Erik van ’t Hof

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

»