The Transient – Kunstlijn Haarlem

okt 28 • Op stap in Haarlem • 1179 Views • Geen reacties op The Transient – Kunstlijn Haarlem

anna-witkowska_persistence-of-being_2

Anna Witkowska Persistence of Being

Tijdens de Kunstlijn Haarlem zijn er op veel verschillende plekken exposities. Zo ook in de Kleine Houtstraat bij Galerie Gemund. Vanaf vrijdag 4 november tot medio december bezoek je hier de duo expositie van fotografen en kunstenaars Brett Meredith en Anna Witkowska. De expositie heet “The Transient” en staat voor de som van al het vergankelijke.

 

Gedreven door een zoektocht om de reden van het leven te begrijpen aanschouwen Meredith en Witkowska de voorbijgaande kwaliteit van ruimte, tijd en bestaan in hun exposities. Meredith creëert surreële en vaak paradoxale beelden van een existentiële zoektocht naar de betekenis van het mensen zijn door ruimte, tijd en cultuur. Voor deze expositie heeft hij werk geselecteerd dat geïnspireerd is op de toenemende relatie tussen de mens en de moderne digitale technologie. Hij is gefascineerd over de biologische mens die zich in toenemende mate in een digitale, constant veranderende wereld bevind. De mens komt steeds verder af te staan van de natuurlijke wereld en bevind zich meer en meer in de synthetische wereld van computers, smartphones en het internet.

 

Witkowska creëert haar eigen wereld vol leegte en aangename stilte, de ruimte is haar podium met de tijd als enige getuige. Hierin is zij zelf de acteur en regisseur. Haar fascinatie voor tijd en ruimte in verschillende vormen, van stille beelden tot sequenties bewegend beeld, laat grenzen tussen verleden, heden en toekomst verdwijnen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »