Teststraat Haarlemmermeer breidt flink uit

okt 19 • cover • 365 Views • Geen reacties op Teststraat Haarlemmermeer breidt flink uit

Nu de tweede golf een feit is neemt de vraag naar testcapaciteit nog toe. Daarom verhoogt de GGD Kennemerland de capaciteit van de teststraat in de EXPO hallen in Vijfhuizen. Het aantal teststations gaat van vier naar zeven en daarmee is de teststraat een van de grootste van Nederland.

“Nu er meer labcapaciteit beschikbaar is het moment daar om te kiezen voor uitbreiding van deze locatie”, aldus Bert van de Velden van GGD Kennemerland. “We zijn blij dat de EXPO hal genoeg ruimte biedt om dat te doen. Het belangrijkste is en blijft: zoveel mogelijk testen. Dat is samen met bron- en contactonderzoek een van de  belangrijkste taken van GGD Kennemerland bij de bestrijding van het coronavirus en deze uitbreiding helpt daarbij.”

Steentje bijdragen

De teststraat is donderdagavond opgebouwd en ging vanmorgen al open. De tests worden afgenomen door medewerkers van het Rode Kruis onder verantwoordelijkheid van de GGD Kennemerland. De tests gaan naar het laboratorium waar de uitslagen worden doorgebeld of online geplaatst op coronatest.nl

Machiel Pouw, van het Rode Kruis: “Het Rode Kruis helpt daar waar het nodig is en dit is duidelijk zo een situatie. Medewerkers van onze nationale logistieke dienst hebben in een paar uur tijd de complete inrichting van de hal gewijzigd. Zo kunnen er drie extra teststations ingericht worden. We zijn blij en trots dat we ons steentje kunnen bijdragen.” 

Grote capaciteit

In de nieuwe teststraat Haarlemmermeer kunnen momenteel 1100 mensen per dag getest worden. Komende week loopt dit aantal al op tot 1620 tests.

De teststraat werkt alleen op afspraak. Mensen die symptomen ervaren  van het coronavirus en zich willen laten testen, kunnen via het landelijk telefoonnummer 0800-1202 of via coronatest.nl een afspraak maken voor een test. Bezoekers kunnen met de auto of fiets naar de teststraat in Vijfhuizen komen. Na het afnemen van de test is binnen 48 uur de uitslag bekend.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »