Tentoonstelling all good music comes from an open mind: 36 jaar club Stalker in Haarlem

jun 13 • Prikbord • 2683 Views • Geen reacties op Tentoonstelling all good music comes from an open mind: 36 jaar club Stalker in Haarlem

 

Op zaterdag 6 juli opent in 37PK, Platform voor Kunsten een unieke tentoonstelling over 36 jaar aan muziekgeschiedenis, clubcultuur onvergetelijke feesten en ontmoetingen in Club Stalker, samengesteld door kunsthistorica Manique Hendricks. 

Na 36 jaar heeft Haarlems begrip en icoon Club Stalker onlangs haar deuren gesloten. Het verlies van de oudste nachtclub van Nederland laat zich voelen in het uitgaansleven van Haarlem. Voor verschillende generaties is Stalker dé plek geweest om het nachtleven te ontdekken aan de hand van extravagante themafeesten, vernieuwende DJ’s en muziekstijlen. Daarnaast is de club altijd een tweede huis geweest voor creatieve geesten, nachtvlinders, aanstormend DJ talent en openminded feestgangers en tevens door de jaren heen een voedingsbodem voor creatief talent.  
Als spiegel van de tijdsgeest en jarenlange aanjager van culturele vernieuwing is Club Stalker van grote cultuurhistorische waarde in de stad Haarlem maar ook binnen de clubcultuur en muziekgeschiedenis. All good music comes from an open mind: 36 jaar Club Stalker in Haarlem schetst aan de hand van posters, flyers, foto’s, persberichten, krantenknipsels, muziek, bewegend beeld en unieke objecten een breed beeld van een bruisende nachtclub, haar meest invloedrijke feesten, belangrijke muzikale ontwikkelingen en pioniers, residenten en kleurrijke bezoekers door de jaren heen.


De tentoonstelling splitst zich uit in verschillende thema’s die samen een dwarsdoorsnede representeren van 36 jaar aan muzikale ontwikkelingen en clubcultuur. Van new wave tot acid house, van hiphop naar techno met iconische feesten als Pink Planet en met bekende en minder bekende DJ’s: de tentoonstelling is een feest der herkenning voor alle mensen die wel eens een nacht hebben doorgebracht in Club Stalker en een ontdekking voor iedereen.

Dolly Bellefleur (sinds 1989 alter ego van Ruud Douma) tijdens een van de Pink Planet avonden in Club Stalker.

All good music comes from an open mind: 36 jaar Club Stalker in Haarlem komt tot stand in samenwerking met het Noord Hollands Archief en dankzij de J.C. Ruigrok Stichting en Gemeente Haarlem. Met dank aan Damir Kalkan en het team van Club Stalker. 

 

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »