Stichting Haarlemmer Kweektuin

feb 3 • Prikbord • 7214 Views • 1 reactie op Stichting Haarlemmer Kweektuin

Oprichters Stichting Haarlemmer KweektuinDe Stichting Haarlem Kweektuin is een feit. Drie leden van de voorbereidingscommissie Haarlemmer Kweektuin hebben de stichting opgericht.

De stichting neemt de voormalige Stadskweektuin in erfpacht van de gemeente over. Daarmee is na twee jaar voorbereiding een belangrijke volgende stap gezet om de Haarlemmer Kweektuin te transformeren in een duurzaam, ecologisch stadspark voor en met bewoners waarin natuur, water, horeca, bedrijven, educatie en recreatie samenkomen.

Op zoek naar medebestuurders
De stichting is dringend op zoek naar versterking, bij voorkeur mensen die hun sporen hebben verdiend op het gebied van duurzaamheid, landschap, ecologie erfgoed of micro-economie.
Adriaan van Boheemen, vertegenwoordiger van wijkraad Kleverpark in de voorbereidingscommissie is de oprichter van de stichting en heeft de rol van voorzitter op zich genomen. Anne Nicolai, vertegenwoordiger van IVN Zuid-Kennemerland en platform Haarlem Groener is de penningmeester en Karin Schot vertegenwoordiger van wijkraad Frans Hals en de Haarlemse Bomenwachters is secretaris van de stichting.

Crowdfunding
De ontwikkeling van de Haarlemmer Kweektuin wordt een ‘organisch groeiproces’. De stichting gaat de gebouwen en kassen beheren, exploiteren, en verduurzamen en het gebied verder ontwikkelen. De ontwikkeling wordt bekostigd uit de exploitatie en financieringsvormen zoals crowdfunding, donaties, subsidies. Zo hebben Wijts & Ten Brink Notarissen uit Haarlem vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid pro deo de statuten en notariële akte opgesteld.

Kom kijken
Om kennis te maken met het plan Haarlemmer Kweektuin worden er rondleidingen georganiseerd. De eerstvolgende rondleiding is op zondag 8 februari om 10:30 uur. Deze rondleiding is onderdeel van de Geluksroute op de Haarlemmer Kweektuin. Er zijn dan meer activiteiten van 10:30 tot 13:30 uur; een speurtocht voor kleine citroentjes, Geluksmagneetjes van Stadshout, koffie van het Kweekcafé, Doe mij maar uiensoep, met NME rond de ruïne, Kabouterpad en pompoenen brengen geluk. Informatie geluksroute: http://geluksroute.nu/editie/Haarlem

Op 22 februari is de volgende reguliere rondleiding. Iedereen is van harte welkom.
Op de website www.haarlemmerkweektuin.nl vindt u meer informatie.

Meewerken aan de Haarlemmer Kweektuin?
Neem contact op met:
Karin Schot
Mail: k.schot@zonnet.nl
Tel. 06-10378152

Related Posts

One Response to Stichting Haarlemmer Kweektuin

  1. Sabina schreef:

    Wat een mooi artikel en site heb je!Ik ben zelf een jonge, nougweebiren moeder van een zoon met down. Ik merk dat ik nu ook na 1.5 jaar een flinke pas op de plaats moet doen. Lastig.. Fijn om deze herkenning te lezen.Groetjes Carlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »