‘Stel je niet zo aan’ met fotografie van Elena Nicolaas

jan 23 • Op stap in Haarlem • 119 Views • Geen reacties op ‘Stel je niet zo aan’ met fotografie van Elena Nicolaas

Wat ervaart iemand die in een depressie verkeert en hoe kunnen andere mensen diegene zo goed mogelijk steunen? Die vraag stelde Elena Nicolaas zichzelf tijdens het fotograferen van een aantal modellen. De fotografe besloot in 2017 modellen vast te leggen die hun meest donkere en duisterste gedachtes te lijf gaan.

Op donderdag 1 februari is Elena Nicolaas om 19:30 uur te gast om te vertellen over haar fotoreeks en het boek dat hieruit voort is gekomen. Eind januari verschijnt het boek ‘Stel je niet zo aan’. Het project toont jongeren die kampen met depressies. In het boek vertellen vijf modellen en Elena zelf, over hun ervaringen met depressie en hoe deze zware ziekte een onderdeel van hun leven is geworden. Elena Nicolaas leidt zelf ook aan een depressie en wordt begeleid door jongerenwerkers van Stichting Welzijn Beverwijk.

De foto’s zijn in veel opzichten intiemer dan naaktfoto’s. De foto’s maken zeer aanschouwelijk hoe het is om met een depressie te leven. De vraag die een van de vier bezig hield, is hoe het zou zijn om voor een trein te springen. Elena zette het model op de uiterste rand van het perron. De dreiging hangt in elke hoek van de foto.Elena Nicolaas is genomineerd voor de Young Impact Award en verkozen tot Beverwijkse Belofte, een gemeentelijke waardering. Op donderdag 1 februari start het programma om 19.30 uur.  Aan de hand van verschillende portretten geven Elena Nicolaas en William Jordens, van Stichting Welzijn Beverwijk, een presentatie over depressie.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €12,50. Graag vooraf reserveren. “Stel je niet zo aan’ vindt plaats in Het Dolhuys | museum van de geest, gevestigd op de Schotersingel 2 te Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »