Start kaartverkoop laatste concerten jubileumeditie Koorbiënnale

mei 9 • Prikbord • 361 Views • Geen reacties op Start kaartverkoop laatste concerten jubileumeditie Koorbiënnale

Drie bijzondere optredens in het bos en fietsend langs verrassingsconcerten

Op een mooie zomermiddag of -avond midden in de natuur luisteren naar het plezier en de schoonheid van samenzingen. Dat is dé succesformule van de Woodbirds-concerten, die deze editie plaatsvinden op Landgoed Kennemerroode in Aerdenhout. Een andere festivalhit is de Korennacht, waarbij je op de fiets van concert naar concert rijdt. Vandaag gaan de kaarten voor deze felbegeerde concerten in de verkoop.

De Koorbiënnale viert dit jaar haar 10e editie. Wat twintig jaar geleden begon als een bescheiden festival voor liefhebbers van vocale ensemble muziek groeide uit tot een hoogwaardig tiendaags internationaal festival dat de diversiteit en actualiteit van koormuziek laat zien. De 10e editie is van vrijdag 28 juni t/m zondag 7 juli 2019 en vindt onder andere plaats in de Philharmonie en de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem en het Muziekgebouwaan ’t IJ in Amsterdam.

De serie Woodbirds bestaat uit drie concerten voor jong en oud die op 3 en 4 juli plaatsvinden op Landgoed Kennemerroode in Aerdenhout. De zangeressen van Wishful Singing bijten op woensdagmiddag 3 juli het spits af met een familieconcert midden in het bos. Ze toveren de tent om tot een plek vol olifanten, een Japanse tempel of een Amerikaanse prairie. Ondertussen zingen ze de mooiste en meest aanstekelijke muziek van over de hele wereld. Kinderen mogen meezingen met prachtige nummers uit onder andere Rusland en Afrika.

MAZE

Tijdens de Woodbirds-avondconcerten wandel je als publiek over de idyllische bospaadjes van het landgoed naar meerdere concerten onder de bomen en een groot concert op een centrale plek. Op de eerste Woodbirds- avond is het podium voor vocal Group MAZE. Deze twintig ijzersterke zangers en zangeressen werden in 2018uitgeroepen tot ‘Nederlands Koor van het Jaar’ en dirigent Merel Martens ging er met de titel ‘Koordirigent van het Jaar’ vandoor. De vrijheid en verantwoordelijkheid die Merel Martens haar zangers geeft, zorgt voor eenaanstekelijke energie op het podium. Tijdens het optreden hoor je een mix uit eigen repertoire en bekende covers.

Laurens Collegium Rotterdam

Donderdag 4 juli is de beurt aan het Laurens Collegium Rotterdam. Dit jonge professionele kamerkoor is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest gevraagde beroepsensembles van ons land. Tijdens ditWoodbirds-optreden gaan de zangers op zoek naar de nacht en de natuur. Zij laten in het programmaParadijsvogels horen hoe natuur en zingen hand in hand gaan en altijd componisten geïnspireerd heeft. Verwacht een verfijnd a capella concert terwijl het langzaam donker wordt.

Korennacht

De Korennacht staat synoniem voor een fietstocht langs geheime locaties en kleine concerten. De intieme sfeer zorgt voor de enorme populariteit van dit programmaonderdeel. Stap op een late zomeravond op de fiets en laat je meenemen naar onverwachte en spannende plekken in Haarlem. Onderweg word je op drie geheime locaties getrakteerd op een verrassingsconcert en op één locatie op een fijn pauzedrankje. De Korennacht zorgt voor memorabele momenten en een gezamenlijke muziekervaring. In eerdere edities heeft het zelfs geleid tot nieuwe vriendschappen.

De verkoop van bovenstaande concerten is gestart. Deze en andere concertkaarten zijn te bestellen via www.koorbiennale.nl.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »