Stadhuis verlicht in regenboogkleuren op Coming Out Dag

okt 8 • HRLM Vandaag • 202 Views • Geen reacties op Stadhuis verlicht in regenboogkleuren op Coming Out Dag

De dag dat je openlijk uitkomt voor wie je bent en van wie je houdt vind volgende week zondag weer plaats. Voor Coming Out Day hijst de gemeente Haarlem ieder jaar op deze dag de regenboogvlag. Dit jaar zal het stadhuis voor het eerst in regenboogkleuren worden verlicht.

Wethouder Meijs zegt dat de gemeente hiermee wil laten zien dat zij het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig voelt. “Niet alleen vandaag, maar altijd en overal. Op school, op straat, op het werk. in de zorg, in de sport, eigen sociale kring of waar dan ook.” Ook laat zij weten dat helaas de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI’s) nog steeds niet altijd vanzelfsprekend is.

Regenboogvlag

De gemeente zal de regenboogvlag op de Raakspoort en op de toren van de Bavokerk hijsen. Het stadhuis staat momenteel in de steigers, waardoor de vlag dit jaar niet op deze plek wappert. De regenboogvlag hangt in Haarlem, net als in veel andere gemeenten, als zichtbare ondersteuning voor de LHBTI’s, maar ook als boodschap aan alle Haarlemmers om zich in te zetten voor de acceptatie van diversiteit.

Helaas zijn vanwege de coronamaatregelen diverse jaarlijkse terugkerende activiteiten in deze week, zoals het Roze Ontbijt en De Roze Salon voor 55-plussers, afgelast. In het ‘Lokaal Actieplan Regenboogstad 2019-2020’ straat hoe de gemeente met haar Regenboogpartners zoals het COC Kennemerland, Gay-Haarlem.nl, Stichting Regenboogloket en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland uitvoering geeft aan het Regenboogbeleid voor deze periode.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »