Simone van Saarloos over ‘Black and white and (some) kind of blue’

mei 30 • Prikbord • 447 Views • Geen reacties op Simone van Saarloos over ‘Black and white and (some) kind of blue’

Het Dolhuys organiseert op 8 juni een avond over de tentoonstelling ‘Black and white and (some) kind of blue or I only want to be happy’ met gastspreker Simone van Saarloos. Deze avond staat in het teken van ‘de indringer’: proberen binnen te dringen, indringer zijn en binnengedrongen worden.

Het begrip ‘indringer zijn’, is  Simone van Saarloos niet vreemd. In haar boek De vrouw die onderzoekt zij de grenzen van onze vrijheid. Op donderdag 8 juni kun je de tentoonstelling bezoeken en aansluitend samen met Simone van Saarloos reflecteren op de expositie. Wie zijn de anonieme mannen die aan de museummuren hangen? In hoeverre is fotograaf Annaleen Louwes met haar expositie een ‘indringer’? Zijn we niet allemaal een beetje een indringer?

Simone van Saarloos studeerde Filosofie en Literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en de New School in New York. Niet bang om af te wijken van de norm, kritisch en authentiek. Simone daagt uit, ze durft en gaat graag het gesprek aan.Ze schroomt zich niet om onderwerpen aan te snijden waar een taboe op rust.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €10,00. Het gastcollege start om 19.30 uur. Graag vooraf reserveren via online tickets.

Het gastcollege vindt plaats in Het Dolhuys | museum van de geest, gevestigd op de Schotersingel 2 te Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »