Simon Raedts nieuwe voorzitter Bevrijdingspop

sep 19 • cover • 1087 Views • Geen reacties op Simon Raedts nieuwe voorzitter Bevrijdingspop

Simon Raedts (39) is de nieuwe voorzitter van Bevrijdingspop. Met Simon heeft het oudste en een van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland een ondernemende en verbindende voorzitter aangesteld. Simon gaat samen met de groep bestaande vrijwilligers aan de slag het festival verder te professionaliseren en de thematische invulling steviger te positioneren. Simon Raedts volgt Ella Blommaert-Zander op die de afgelopen twee jaar de functie vervulde.

Simon Raedts is directeur/eigenaar van Vastgoedfonds Nederland en zet zich daarnaast in voor verschillende goede doelen. Simon: ‘In de rol van voorzitter van Bevrijdingspop zie ik drie onderdelen samenkomen: me actief kunnen inzetten voor de stad Haarlem, mijn voorliefde voor muziek en mijn bestuurlijke ervaring. Ik geloof dat ik daarmee Bevrijdingspop verder kan brengen in de weg die het bestuur al is ingeslagen om verder te professionaliseren.’

Vrijheid

Simon gaat deze nieuwe functie aan in een tijd waarin de vraagstukken en problematiek rond het thema vrijheid meer dan ooit actueel zijn. ‘Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zijn een wezenlijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis’, aldus Simon. ‘Ik vind het heel belangrijk, dat we ook in de toekomst blijven stilstaan bij het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat is het bestaansrecht van Bevrijdingspop. Want naast een prachtig muziekfestival, is Bevrijdingspop bij uitstek het podium waar aandacht aan het thema besteed kan en moet worden. Dit wordt nu al gedaan door vele thematische projecten in de aanloop naar, en op 4 en 5 mei zelf. Mijn focus zal voor een groot deel erop gericht zijn dit thematische gedeelte de komende jaren nóg steviger in te vullen en uit te dragen.’

Vrijwilligers

Bevrijdingspop Haarlem draait al ruim 37 jaar op -en daardoor dankzij- vrijwilligers. Van bestuur tot fondsenwerving, van hekkenbouwer tot cateringmedewerkers. Ruim 400 vrijwilligers zetten zich enthousiast en belangeloos in om jaarlijks op 4 en 5 mei voor zo’n 125.000 bezoekers een fantastisch festival neer te zetten. Simon: ‘Het is uniek dat een groot jaarlijks evenement als Bevrijdingspop vrijwel uitsluitend door vrijwilligers wordt georganiseerd. Het enthousiasme van de vrijwilligers is enorm en werkt aanstekelijk. Ik kijk er erg naar uit onderdeel en een verbindende factor te zijn van deze groep en bij te dragen het oudste bevrijdingsfestival van Nederland.”

Bevrijdingspop

Stichting Bevrijdingspop organiseert sinds 1980 het bevrijdingsfestival in Haarlem, Noord-Holland, en is daarmee het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Jaarlijkse werken ongeveer 400 vrijwilligers hard mee aan het festival. Bevrijdingpop biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft 125.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Dit alles nadrukkelijk vermengd met activiteiten waarbij het thema Vrijheid naar voren komt. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »