Schaaklessen voor kinderen

okt 13 • HRLM Vandaag • 1073 Views • Geen reacties op Schaaklessen voor kinderen

Na een succesvolle start vorig jaar in Haarlem Zuid-West komen er dit seizoen zelfs drie buurtschaakverenigingen in Haarlem.

Schaken is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dat het ook heel leuk is bleek in het voorjaar met 35 enthousiaste schakers in Zuid-West. In oktober is er weer een nieuwe serie van 20 lessen gestart in de BAVO school (op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur en al helemaal vol met 41 kinderen) en in Schalkwijk in de Huibersschool (dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur waar kinderen om 15.00 of 15.30 uur kunnen beginnen).

Vanaf 3 november kunnen kinderen terecht in basisschool Zonnewijzer voor lessen op vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.00 uur. In die tijd leren kinderen de basisbeginselen van schaken en spelen ze partijen tegen andere kinderen uit de buurt, het is leuk en gezellig. Dit is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De lessen worden gegeven door gediplomeerde trainers en eindigen met een examen voor een officieel schaakdiploma.

Kinderen krijgen een schaak oefenboek en toegang tot een schaakapp om ook thuis te oefenen. Dit is een initiatief van schaakvereniging Chesscool, de jeugdafdeling van schaakvereniging Kennemer Combinatie. Dankzij financiële steun van de gemeente Haarlem en het Ruigrok fonds is er een beperkte eigen bijdrage van 20 euro per deelnemer.

Voor aanmeldingen en vragen kan men terecht bij kennemercombinatie@gmail.com”

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »