Programma van de Haarlemse Hofjesconcerten bekend

jun 12 • Op stap in Haarlem • 4720 Views • 1 reactie op Programma van de Haarlemse Hofjesconcerten bekend

Het programma van de Haarlemse Hofjesconcerten op zaterdag 29 juni a.s. is dit jaar gevarieerder en avontuurlijker dan ooit. Ruim 50 amateurensembles brengen in karakteristieke hofjes een divers repertoire, van pop, klassiek, middeleeuws, romantisch, latin tot en met onvervalste shanty-liederen. De gratis toegankelijke Hofjesconcerten zijn al jaren één van de hoogtepunten van de Koorbiënnale.

 

De Hofjesconcerten zijn van 12.00 tot 17.00 uur in onder andere het Frans Loenen Hofje, Hofje In den Groenen Tuin, de Gravinnehof, Proveniershof, Luthers Hofje en de binnentuin van de Bibliotheek Haarlem Centrum. Tijdschema, locaties en optredens staan op de website van de Koorbiënnale. Hier vindt u altijd de meest recente versie. Een folder met het programma en achtergrond informatie over de koren is verkrijgbaar op zaterdag 29 juni in o.a. de deelnemende hofjes.
Onderstaand het programma van de Hofjesconcerten.
Voor meer informatie zie: https://koorbiennale.nl/programma/48/hofjesconcerten-intieme- optredens-op-sfeervolle-locaties

 

De Hofjesconcerten sluiten feestelijk af met een eveneens gratis toegankelijk concert van Vocal group MAZE in de Damstraat ter hoogte van de Nauwe Appelaarsteeg. MAZE bestaat uit twintigijzersterke zangers en zangeressen en werd in 2018 uitgeroepen tot ‘Koor van het Jaar’. De vrijheiden verantwoordelijkheid die dirigent Merel Martens haar koor geeft, zorgt voor een dynamisch, energiek concert. Verwacht een mix uit eigen repertoire en aanstekelijke covers.

De Koorbiënnale is het belangrijkste internationale festival in Nederland
voor professionele vocale ensembles en heeft ook een stevige amateurtak. Dit jaar viert zij haar 10de editie. Deelnemende podia zijn onder andere de Philharmonie Haarlem, Grote of St Bavokerk, Nieuwe Kerk en hetMuziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam.

Related Posts

One Response to Programma van de Haarlemse Hofjesconcerten bekend

  1. Breuer schreef:

    Daar wou ik wel graag bij zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »