Pletterij pakt de draad weer op

sep 8 • HRLM Vandaag • 83 Views • Geen reacties op Pletterij pakt de draad weer op

Het najaarsseizoen voor de Pletterij ging goed van start met het uitgestelde concert van de Haarlemse groep Zeq Attack met gastmuzikant Robert Jan Stips. Dit is een van de vele voorstellingen die in het voorjaar plaats zou hebben gevonden, maar dit was niet mogelijk door het coronavirus.

Intussen heeft de Pletterij zich zoveel mogelijk aangepast naar de nieuwe situatie en gaat weer met volle kracht voorwaarts. Er staan een flink aantal debatten op het programma, waaronder de 4-delige serie De ontspannen stad waarin de coronacrisis als inspiratie voor kleinschaligheid wordt onderzocht. De wekelijkse gespreksserie Een goed gesprek met… waarin Jan Hoekema een meer of minder prominente Haarlemmer te gast heeft gaat overigens ook door met opvallende gasten zoals Charlotte Dematons. De bezoeker kan ook de maandelijkse VPRO Tegenlicht Meet Ups verwachten.

De vaste concertavonden zullen dit seizoen op maandagen vallen. Als vanouds zijn vooral hedendaagse jazz, world en gecomponeerde muziek te horen. Vanwege de richtlijnen van het RIVM zijn grote groepen op het podium helaas ook niet mogelijk. Dit seizoen zijn er dan ook maximaal vijftien bezoekers toegestaan. Daarom wordt er gekozen voor duo’s en trio’s op de planken. Namen zoals harpist Remy van Kersteren, Boi Akih en het Nederlandse basklarinetfestival staan op het programma.

De Pletterij zet verschillende hedendaagse mediavormen in om de programma’s breed toegankelijk te maken. Juist in deze tijden is het live-streamen van alle debatten en concerten een belangrijk middel. Daarnaast is er een mediapartnerschap met NH Nieuws waardoor verschillende debatten via hun website zijn te volgen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »