Plannen voor Schalkwijk aan Zet door naar de laatste ronde

nov 17 • HRLM Vandaag • 225 Views • Geen reacties op Plannen voor Schalkwijk aan Zet door naar de laatste ronde

Na de aftrap ik september zijn er voor het experiment Schalkwijk aan Zet maar liefst 94 plannen ingediend. Daarmee moet het stadsdeel mooier, veiliger, duurzamer maar ook gezelliger worden.

Uit die plannen kregen 73 genoeg likes om door te gaan naar de ‘haalbaarheidsronde’. Een team experts van de gemeente Haarlem beoordeelde de plannen op uitvoerbaarheid. Uit die ronde komen nu 53 plannen waar Schalkwijkers 70.000 euro over mogen verdelen. Dat gebeurt vanaf 17 november tot 10 december. Alle inwoners vanaf achttien jaar hebben daar afgelopen week een unieke stemcode voor ontvangen. Zo kunnen zij zelf bepalen welke plannen er in 2021 worden gerealiseerd.

Enthousiasme en creativiteit

Wethouder Jur Botter, die verantwoordelijk is voor het programma Nieuwe Democratie, laat weten overdonderd te zijn door de creativiteit van de buurtbewoners. “We hadden niet verwacht dat er zoveel plannen binnen zouden komen. Het is echt fantastisch om te zien hoeveel energie er in dat stadsdeel van Haarlem zit.”

De verschillende plannen waar Schalkwijkers op kunnen stemmen komen uit allerlei leeftijdsgroepen en hebben verschillende achtergronden. Zo hebben jongerenclubs, leerlingenraden van basisscholen en seniorenverbanden allemaal hun plan op tafel gelegd. Bijvoorbeeld een losloopgebied voor honden of een gezellige kunstkas. Op de website kan je vanaf 17 november kijken welke plannen het gehaald hebben.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »