Philharmonie opent met gratis concert

sep 8 • HRLM Vandaag, Op stap in Haarlem • 97 Views • Geen reacties op Philharmonie opent met gratis concert

Het concertseizoen is gestart en de deuren van de Philharmonie zijn weer open. Aanstaande zaterdag kunnen inwoners van Haarlem en omgeving kennismaken met een gratis muziekoptreden. Het Kennemer Jeugd Orkest brengt een toegankelijk muziekprogramma en de dirigent de muziek uitgebreid toe. Een mooie manier om jongeren te laten proeven van livemuziek van een symfonisch orkest.

“Luisteren naar muziek begint al heel jong en graag bieden we de jeugd van Haarlem de kans om een echt liveorkest in onze prachtige concertzaal te ervaren. Het geeft, ondanks alle maatregelen, een feestelijk tintje aan de opening van ons nieuwe muzikale seizoen”, aldus hoofd Fondsenwerving en Educatie, Janneke Barten.

Jong orkest
Het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) speelt onder andere delen uit Carmen van Bizet en musical hits van Lloyd Webber. Een mooi en toegankelijk programma in de Grote Zaal van de Philharmonie. Tijdens het concert zal dirigent Hendrik Jan Lindhout een toelichting geven op de stukken die gespeeld worden en daarnaast een uitleg geven over de diverse muziekinstrumenten. Het KJO bestaat uit ongeveer vijftig jongeren tussen de 14 en 21 jaar en repeteert iedere week in Haarlem onder de enthousiaste leiding van Matthijs Broers. Dit concert is een uitnodiging naar iedereen onder de 18 jaar die nog nooit een klassiek concert heeft bezocht en graag kennis wil maken met het gebouw en muziek. Er zijn ook plaatsen beschikbaar voor gezinnen die graag kennismaken met de concertzaal. Een toegangskaart reserveren kan telefonisch of per e-mail via de kassa van de Philharmonie. 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »