PEsther Gerritsen vertelt over haar muzes in LAMOER #3

mrt 21 • HRLM Vandaag • 318 Views • Geen reacties op PEsther Gerritsen vertelt over haar muzes in LAMOER #3

LAMOER, de live talkshow over boeken,  heeft voor haar Boekenweekeditie een grote naam weten te strikken. Esther Gerritsen, een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van nu en auteur van het Boekenweekgeschenk Broer uit 2016, zal op donderdagavond 28 maart in het Patronaat vertellen over wat haar drijft en inspireert bij het schrijven van haar boeken. Ook op het programma: kunsthistoricus Wieteke van Zeil  over de verrassende betekenis van details in bekende vrouwenportretten, en Yaël Vinckx en DJ Mark Kneppers over de meest bizarre avonturen van concertpromotor Willem Venema.

Het hele programma van LAMOER #3:
DE MUZES VAN ESTHER GERRITSEN
Esther Gerritsen weet in romans als Dorst en De trooster de worstelende mens haarscherp te raken. Met een gezonde trek in verwondering gaat ze onbevangen op zoek naar de ziel van haar onderwerpen, om die vervolgens in kristalhelder precisieproza bloot te leggen. Maar wat drijft een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van nu? Of beter gezegd: wie? In gesprek met Ronald Kerstma vertelt Gerritsen uitgebreid over haar inspiratiebronnen.

MINICOLLEGE: KUNST KIJKEN MET WIETEKE VAN ZEIL
De duivel zit in de details, volgens Wieteke van Zeil. In haar must-read Volkskrant-serie ‘Oog voor detail’ en haar boek Goed kijken begint met negeren stelt de kunsthistoricus scherp op randzaken in je ooghoek. Een weerspiegeling in een soldatenhelm, Mona Lisa’s veel knappere tweelingzus, schaamhaar in een Rembrandt; allemaal essentieel voor een veel groter plaatje dat je kijk op kunst compleet verandert. Bij LAMOER #3 geeft ze een minicollege over de verrassende betekenis van details in bekende vrouwenportretten.

YAËL VINCKX & MARK KNEPPERS OVER WILLEM
Volgens Willem is de geautoriseerde biografie van Willem Venema, de kleurrijke concertpromotor die journalist Yaël Vinckx volledige openheid van zaken gaf. Verplichte kost voor muziekfans, want Venema had een dikke vinger in de pap bij o.a. Pinkpop, Lowlands en Mojo, waar hij de meest bizarre backstage-avonturen meemaakte. Van David Bowie in Paradiso en Nirvana in De Doelen tot de knettergekste plek op aarde: de Foxtrot-tent op Lowlands. Met muzikale ondersteuning door dj Mark Kneppers, kernlid van het dj-/producertrio Kraak & Smaak.

Over LAMOER:
LAMOER is een live talkshow over boeken met schrijvers, wetenschappers, opiniemakers en muzikanten. Een avond met verrassende invalshoeken en onverwachte dwarsverbanden voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld om zich heen, en die tegelijkertijd met vrienden een biertje willen drinken. En dit alles in hét poppodium van Haarlem: het Patronaat. In samenwerking met Boekhandel De Vries Van Stockum, en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem en de J.C. Ruigrok Stichting.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »