Pakje Kunst uit de sigarettenautomaat in Haarlem

apr 6 • HRLM Vandaag • 2720 Views • Geen reacties op Pakje Kunst uit de sigarettenautomaat in Haarlem

Vanaf donderdag 12 april 16.00 uur zijn er Pakjes Kunst verkrijgbaar bij Kunst centrum Haarlem. Het Pakje Kunst heeft het formaat van een sigarettendoosje. In het Pakje Kunst zit een uniek kunstwerk van een kunstenaar met informatie over de kunstenaar. Op dit moment doen er 23 kunstenaars uit de regio Haarlem mee.

Pakje Kunst is een prachtige manier om kunst voor iedereen bereikbaar te maken. Voor slechts € 4 trek je een Pakje Kunst uit de kunst-automaat. En met een paar Pakjes Kunst heb je een eigen verzameling kunstwerkjes.

De kunst-automaat is een omgebouwde oude mechanische sigarettenautomaten die vroeger op de hoek van de straat of in het café te vinden waren. De beeldend kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen introduceerde in 2016 een Pakje Kunst-automaat in Tilburg. De automaten verspreiden zich als een olievlek over Nederland. Recentelijk zijn er in Amsterdam, Den Haag en Leiden ook kunst-automaten geopend.

Iris van Zanten, de initiatiefneemster van het Pakje Kunst Haarlem, was tijdens een bezoek aan Brabant zo gecharmeerd van de kunstautomaten dat zij vond dat er in Haarlem ook een kunstautomaat moest komen. Marina Raymakers, directeur van Kunst centrum Haarlem, stelt de locatie beschikbaar. De doelstellingen van Pakje Kunst en Kunst centrum Haarlem liggen op één lijn: kunst zo laagdrempelig mogelijk naar de inwoners van de stad te brengen.
De deelnemende kunstenaars van Pakje Kunst Haarlem zijn: Hesje       Andersson, Dorien van Benthem, Tamara van den Berg, Maartje Blans, Christel Bouwmeester, Brigit Daamen, Rosemarijn Dissen, Harmen Duijvis, Claire Duval, Madelief Geus, Roberto Helder, Nikki Kröder, Tanja Kuiperi, Ella Looise, Rosa Navarro, Querine van Poll, Margo Rademakers, Martine de Ruiter, Willemien Spook, Mika Stam, Maria Vashchuk, Lidia Verschoor en Marijn van der Wateren.

 

Kunst centrum Haarlem is een warenhuis vol kunst en design voor elk budget en brengt kunst voor een betaalbare prijs bij de mensen thuis. Kunst om naar te kijken, om te lenen of

te kopen! De kunstcollectie van professioneel beeldend kunstenaars omvat ca 6.000 kunstwerken. Kunst centrum Haarlem is gevestigd aan de Gedempte Oude Gracht 117-121 te Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »