Opnieuw voorlopig plan voor Dreefzicht en Haarlemmerhout

dec 14 • HRLM Vandaag • 289 Views • Geen reacties op Opnieuw voorlopig plan voor Dreefzicht en Haarlemmerhout

Vorig jaar ontstond er commotie over het plan voor de herinrichting van de ruimte rondom Dreefzicht. Het college is opnieuw in gesprek gegaan met betrokken partijen zoals omwonenden. De eigenaar van de horecagelegenheid is ook betrokken bij de plannen.

De belangrijkste aanpassingen binnen het plan zijn dat er geen grond wordt geruild met de eigenaar van Dreefzicht, in de Haarlemmerhout zelf geen bomen verdwijnen en het gebied juist groener wordt gemaakt door extra bomen, hagen en struiken te plaatsen. Ook een aantal bestaande parkeerplaatsen langs de Fonteinlaan en de Koningin Wilhelminalaan zullen dan ook plaats maken voor groen en bomen.

De historische as en het huidige fietspad aan de oude Lindelaan worden aangevuld met vijf nieuwe lindes. De rijbaan die van de stad naar het bos loopt wordt smaller. De gemeente kiest uiteindelijk dus voor minder steen en meer groen.

Het voorlopig ontwerp wordt na bespreking in de commissie Beheer ter inzage gelegd voor een periode van zes weken. Belanghebbenden zullen informatie ontvangen over de inspraakprocedure. Na de verwerking van de reacties uit de inspraak zal er een definitief ontwerp gekozen worden. De verwachting is dat de uitvoering van de plannen in het derde kwartaal van 2021 kan starten.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »