Opening nieuwe Beeldengalerij in Haarlem 17 mei

mei 13 • HRLM Vandaag • 515 Views • Geen reacties op Opening nieuwe Beeldengalerij in Haarlem 17 mei

In Haarlem komt een beeldengalerij op de Dreef en langs het begin van de Haarlemmerhout. Het is een initiatief van een viertal Haarlemmers die negen Nederlandse kunstenaars opdracht hebben gegeven een sculptuur te maken met als thema ‘recycling of het circulaire denken’. Leerlingen van het Haarlemse Coornhert Lyceum maakten een beeld en het Frans Hals Museum stelt een sculptuur uit het depot beschikbaar. De expositie opent vrijdagmiddag 17 mei en duurt bijna een jaar tot 1 mei 2020.

 

De initiatiefnemers, Jaap van Zetten, Hetty Raams, Annemarie van Leeuwen en Lex Rietveld, verenigd in de Stichting Hildebrandmonument willen bereiken dat iedereen op een eenvoudige wijze kennis kan nemen van hedendaagse beeldende kunst. Voorzitter Van Zetten: ‘de omgeving is een fraai decor voor een grote verscheidenheid van kunstwerken en kunst in de openbare ruimte maak een stad levendig en aantrekkelijk. Ann Demeester (Frans Hals Museum) en Tanya Rumpff (Princessehof Leeuwarden) en Tamara Sterman (37PK) hebben ons artistiek geadviseerd’.

 

Tot de deelnemende kunstenaars behoren Sjoerd Buisman, Frank Koolen, AndréPielage en Willem Harbers. Zij interpreteren op geheel eigen wijze het thema. Marianne Lammersen laat uit ogenschijnlijke rommel een nieuwe stad groeien.  Niels Broszat heeft bij zijn sculptuur een gedicht gemaakt. Jonas Ohlsson gebruikt keramiek en hout uit de Haarlemmerhout terwijl Leonard van Munster een fabriek laat wedijveren met natuur. Tenslotte toont Pieter W Postma een figuur die bewust met zijn aarde omgaat.

 

Opening vrijdag 17 mei 15.30 uur in de tuin van de Provincie Noord-Holland, Dreef 3 Haarlem.

 

Sprekers zijn Marie-Therese Meijs, wethouder Haarlem, Jack van der Hoek gedeputeerde Noord-Holland en Ann Demeester, Frans Hals Museum.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »