Op 4 april Dubbelconcert Multiverse en 3times7 Pletterij

apr 1 • HRLM Vandaag • 319 Views • Geen reacties op Op 4 april Dubbelconcert Multiverse en 3times7 Pletterij

Op donderdag 4 april treden twee improvisatie-bands op in de Pletterij, Multiverse en 3times7.

Multiverse wordt gevormd door de Braziliaanse saxofonist Yedo Gibson en de Portugese Gonçalo Almeida op contrabas en Vasco Furtado op drums. Almeida, Gibson en Furtado bieden intensiteit in royale doses Dat doen ze niet alleen door hun voeten op het pedaal te zetten en een brandbare cocktail te creëren, maar ook door sterke punten te combineren met de contexten die hun collega’s nodig hebben. Afwisselende energieën en verfijnd minimalisme, compositie en improvisatie, de drie muzikanten spelen onder free jazz-contrasten en vervagen constant de grenzen tussen structuur en deconstructie. In 2018 werd hun eerste album uitgebracht op het Poolse label Multikulti Project.

De andere band, die op 4 april op het podium staat is 3times7 . 3times7 bestaat uit Jorrit Westerhof op gitaar, Marko Curcic op basgitaar en Aleksandar Škorić op slagwerk. Zij spelen lekker tegendraads. Een maalstroom van dwarse psychedelica, opwindende spanningsbogen die prompt zuigen van grillig tot melancholisch, plus de rokerige, bezopen klankkleuren van de blues. Het trio stond eerder al op festivals als North Sea Jazz, Festival Jazz International Rotterdam & Nijmegen en Rockit, en werkte onder meer samen met Eric Vloeimans, Martin Fondse, Oene van Geel en Morris Kliphuis. Hun debuut album ‘Squeeze the lemon’ dat in 2016 uitgebracht is, werd lovend ontvangen en hun tweede album komt in maart 2019 uit.

Het dubbelconcert begint om 20.00 uur, toegang is € 10,-, met een HaarlemPas of jonger dan 25 jr € 7,50. Kaarten via www.Pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »