Nummer 50 nu overal verkrijgbaar

mei 23 • HRLM Vandaag • 620 Views • Geen reacties op Nummer 50 nu overal verkrijgbaar

Wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden. Zoveel dat ik eigenlijk niet weet waar ik moet beginnen.
Het startte met het bloemencorso, dat was als vanouds een ware bloemenpracht en bracht ook weer heel veel toeristen naar de stad. Het lijkt wel of het er elk jaar meer worden… Tijdens Koningsdag was er weer een gezellige drukte in Haarlem. Afgelopen 4 mei hadden we een zeer mooi en ingetogen herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout en 5 mei hebben we massaal onze bevrijding gevierd. Wat een feest!
En de maand juni brengt ons nog veel meer fijns, reden genoeg om lekker in Haarlem te blijven.

Het eerste nummer van onze stadsglossy werd in december 2008 gelanceerd. De reacties waren positief; lezers kwamen op de koffie, spraken ons aan op straat of stuurden ons tips of foto’s voor artikelen. Direct contact met de doelgroep vind ik heel belangrijk. Het geeft veel voldoening en ik leer de Haarlemmers kennen. Door onze glossy leerde ik de stad ook steeds beter kennen. Bijna tien jaar later is Haarlemse stadsglossy een bekend fenomeen in onze stad en ook ver daarbuiten.

Maar nu terug naar editie 50, met dit huidige nummer trappen we af naar ons jubileumjaar.  Vanaf nu gaan we elke editie vieren dat Haarlem al tien jaar een stadsglossy heeft. Hoe gaan we dat doen? We proberen om de cover van iedere editie ‘weg te geven’ aan een Haarlemse kunstenaar. Tekenaar Joost Swarte stond al heel lang op ons verlanglijstje, en we zijn supertrots dat we ons jubileumjaar kunnen beginnen met een cover én interview met Joost. We gaan terugblikken naar vorige edities, in nummer 1
in 2008 brachten we een interview met Gerrie Hondius. In de rubriek ‘Hoe is het nu met’ – zie pagina 31 – kijken we hoe het nu met haar gaat.
Verder gaan we op zoek naar bedrijven die – net zoals de stadsglossy – een jubileumjaar hebben. Op pagina 29 vind je het succesverhaal van Peter van Free Wheely, al meer dan 10 jaar een begrip in Haarlem op het gebied van bakfietsen.

Veel Haarlemmers hebben in ons blad gestaan, maar gelukkig zijn er nog vele mooie verhalen te vertellen.
Genoeg stof om de komende jaren te belichten in de Haarlemse stadsglossy.  Wat dat betreft zijn we nog lang niet klaar
met het grootse Haarlems verhaal.

Veel leesplezier met de 50ste editie.

Jeannette Eversen
Hoofdredacteur Haarlemse stadsglossy

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »