Noord-Hollands Archief in de maand november

nov 4 • Op stap in Haarlem, Uit Agenda • 2385 Views • Geen reacties op Noord-Hollands Archief in de maand november

Zoals iedere maand heeft het Noord-Hollands Archief ook in november weer een bomvolle agenda voor u. Lees wat voor (historische) activiteiten er allemaal op het programma staan.

Geschiedenis van uw huis?

Heeft u altijd al eens de geschiedenis van uw huis willen weten, denkt u dat er nog een ouwe geest ronddwaalt van een vorige bewoner, of bent u op zoek naar andere historische weetjes over uw huis. Aan de balie van het Noord-Hollands archief is nu de Handleiding historisch huizenonderzoek verkrijgbaar voor tien euro. Zit u krap bij kans dan is de gids ook online te raadplegen via de website.

Historisch literaire avond WOI

Van een andere orde is de Historische literaire avond over de Eerste Wereldoorlog. Op dinsdagavond 11 november organiseert Literair Haarlem in het Noord-Hollands Archief een speciale historisch-literaire avond. Interessante sprekers komen aan het woord over het ontstaan van de Grote Oorlog, aangevuld met literaire reflecties. Kijk voor meer informatie hier.

Tijd: 20:00
Toegang: € 5,-

Boekenpresentaties

Het Noord-Hollands Archief vraagt u ook aandacht voor twee boekenpresentaties. Op vrijdag 14 november wordt in de Janskerk Met Strawinsky aan zee, van Piet Wackie gepresenteerd. Het boek bevat hoogtepunten van het bijzondere gastenboek van de Haarlemse uitgever Jan Tadema. Daarnaast biedt het boek een unieke inkijk in het toenmalige Nederlandse muziekleven in de vorm van autografen, foto’s en briefkaarten van ons land bezoekende beroemdheden. Kijk voor meer informatie hier.

Tijd:17:00
Aanmelden: Esther@gibbon.nl

Het andere boek, Historische Atlas van Kennemerland, wordt donderdag 20 november gepresenteerd eveneens in de Janskerk. De Atlas vertelt in grote lijnen en met aansprekende details de geschiedenis van het gebied tussen Petten en de Hondsebossche Zeewering in het noorden en de Kennemer Beek bij Bennebroek in het zuiden. Voor meer informatie kunt u terecht op deze website.

Tijd:17:00
Aanmelden: niet nodig

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »