Nominatie Coiffure Award 2019 voor Haarlemse Mariska Krikk

mrt 21 • HRLM Vandaag • 516 Views • Geen reacties op Nominatie Coiffure Award 2019 voor Haarlemse Mariska Krikk

Mariska Krikke, mede-eigenaar van Salon54 uit Haarlem, is genomineerd voor de Coiffure Award 2019 in de categorie Avant Garde, met haar serie “Dreamy statues of the future”.

De Coiffure Award is een jaarlijks prestigieus evenement voor kappers, vergelijkbaar met de Oscars. Mariska heeft namens Salon54 haar foto’s ingezonden met haar visie op de haarmodetrends voor het komende jaar en een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld op coupe, visagie, styling en fotografie. Deze Awards worden op zondag 12 mei 2019 voor de achtentwintigste keer uitgereikt tijdens een spetterende gala-avond.
Mariska Krikke
Mariska, samen met Janine Scheers eigenaar van Salon54 in Haarlem, doet voor de vierde keer mee aan de Coiffure Award: “Dit is de 3e keer dat ik genomineerd ben. Nu ik deze nominatie in de wacht heb gesleept voor de categorie Avant Garde, is dat echt een kroon op mijn werk. Tijdens een lezing van Richard Koffijberg, die gaat over het digitaliseren van ambacht, kom ik op het idee om mijn shoot totaal in 1 kleur te doen en totale gelijkheid na te bootsen. Beweging breng ik aan door het gebruik van verschillende technieken; knopen, vlechten, staarten en organische vormen en maak ik gebruik van verschillende materialen zoals; stoffen, wol, kunsthaar, extensions, porselein klei en meer. Ik voeg nog een touch of gold toe en het idee voor mijn inzending is geboren; Dreamy statues of the future.”

Voor de wedstrijd heeft Mariska Krikke vier foto’s ingestuurd in de categorie Avant Garde, waarvan de serie eigenlijk uit vijf beelden bestaat. De fotografie is verzorgd door Dirk Lambrechts, visagie en styling door Elke Binnemans en ze werd in het hele traject bijgestaan door mede- eigenaar van Salon54 Janine Scheers en medewerker Robert Hubert. De modellen waarmee Mariska de nominatie in de wacht sleepte zijn Marlous van Zee en Tanja Kok.

Salon54 Haarlem
Salon54 Hair & Beauty is inmiddels een begrip in Haarlem. De toonaangevende hair- & beautysalon in het Garenkokerskwartier, aan de rand van het bruisende centrum, loopt voorop als het gaat om mooie, natuurlijke producten en bijzondere treatments.

Coiffure Award
In deze onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd strijden de beste kappers van Nederland om de felbegeerde Coiffure Awards. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. De meer dan tweeduizend inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury. De Coiffure Award wordt elk jaar georganiseerd door Coiffure Media & Schwarzkopf Professional.

Prijsuitreiking gala
Op 12 mei vindt het 28ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografie wedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waar naast de 12 Coiffure Awards, ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de titel Hairdresser Of The Year. De presentatie van het gala is in handen van Eva Jinek.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »