Nationaal Park Zuid-Kennemerland viert 25 jarig jubileum

okt 6 • Op stap in Haarlem • 243 Views • Geen reacties op Nationaal Park Zuid-Kennemerland viert 25 jarig jubileum

Dit jaar viert Nationaal Park Zuid-Kennemerland haar 25ste verjaardag. Daarom organiseren zij in de herfstvakantie voor het eerst een Beleefweek. Een week vol activiteiten voor jong en oud.

Het park telt dertig ondernemers die zich gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland mogen noemen. Deze gastheren en gastvrouwen kunnen bezoekers de mooiste plekjes wijzen en bijzondere verhalen over het gebied vertellen. Denk aan een zintuigenwandeling bij zonsopkomst of een ontdekkingstocht bij de ruïne van Brederode. Het doel van de Beleefweek is om bezoekers te laten ervaren wat Nationaal Park Zuid-Kennemerland zo bijzonder maakt.

Trots

Er is de afgelopen 25 jaar veel veranderd in het Nationaal Park. Zo zijn er drie natuurbruggen gerealiseerd en is de waterwinning gestopt. Door ontwikkelingen in het beheer, leeft zo’n veertig procent van alle plant- en diersoorten in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. “Een resultaat waar we trots op zijn, vertelt voorzitter Cees Roem. Ook de komende jaren blijven we ons inzetten voor het verbeteren en behouden van dit bijzondere duingebied. Met de Beleefweek vieren we deze herfst samen met onze partners en onze bezoekers deze bijzondere mijlpaal”, aldus Cees Roem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »