Modeshow: Kenaus dragen mode met lef

apr 8 • cover • 2443 Views • Geen reacties op Modeshow: Kenaus dragen mode met lef

Jurk gedragen door Margareth Kropholler (Foto: Gemeentemuseum Den Haag)

Jurk gedragen door Margareth Kropholler (Foto: Gemeentemuseum Den Haag)

In aansluiting op de tentoonstelling ‘Vrouwen met lef – Kenau en andere Haarlemse heldinnen’ houdt Joke van Dijk van Couturage op zondagmiddag 13 april om 15.00 uur een lezing en modeshow over de kleding van ‘vrouwen met lef’.

Vrouwen met een voortrekkersrol hebben meer dan eens hun stempel op de mode gedrukt. De naam van Amelia Bloomers, Amerikaanse vrouwenrechtenactiviste, werd in de 19e eeuw voorgoed verbonden aan de fietsbroek die zij droeg. Of denk aan Coco Chanel die met haar korte haar, gebruinde huid, nepjuwelen en makkelijk zittende jersey kleding voor veel vrouwen een voorbeeld was. Dit en nog veel meer komt aan bod in de lezing van Joke van Dijk. Zij kleedt de vrouwen met lef uit de tentoonstelling voor één middag voor u aan. Het wordt een interactieve lezing met een mode- en hoedenshow waaraan u zelf mee kunt doen.

 

 

 

 

Over Couturage

Met de aankoop van een indrukwekkende collectie historische mode en accessoires in 1999 kreeg Couturage haar huidige vorm. “In een museum verdwijnt oude couture vaak in een depot. Ik ben voorzichtig met mijn collectie, maar een kledingstuk leeft pas als iemand het draagt. Zo breng ik modegeschiedenis onder de mensen”, aldus Joke van Dijk.

 Meer info:  www.historischmuseumhaarlem.nl

Aanmelden verplicht via  023 – 542 2427 of info@historischmuseumhaarlem.nl.

Waar:  Historisch Museum Haarlem, Groot Heiligland 47, Haarlem
Wanneer:  Zondag 13 april 2014, aanvang 15:00 uur
Toegang:  € 6,00 euro (inclusief koffie/thee en een glas wijn)

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »