Marquette Classique: jong talent speelt op Chateau Marquette

mei 13 • Op stap in Haarlem • 547 Views • Geen reacties op Marquette Classique: jong talent speelt op Chateau Marquette

Elke derde zondag van de maand speelt jong, klassiek, talent de sterren van de hemel op Chateau Marquette.

Zondag 19 mei aanvang 11.00 uur

Naruhiko Kawaguchi, piano.
Prelude: in het voorprogramma spelen Kirsten Keet (13) & Sanne Ganzinga (13), dwarsfluit. Presentatie: Anita Sanders

Sinds enkele maanden is er een bijzondere concertreeks op kasteel Marquette.
In samenwerking met Podia Klassiek & het Cultuurhuis Heemskerk spelen maandelijks jonge talenten van naam & faam, als onderdeel van een concours, op het kasteel. Het uitgangspunt is klassieke muziek uitgevoerd in een solo optreden, als duo of trio met gebruik van diverse instrumenten. De afgelopen twee concerten stonden in het teken van piano en viool en de komende uitvoering luisteren we opnieuw naar piano waarbij de componist Chopin centraal staat. De unieke sfeer en uitstraling van deze historische locatie is een prachtig punt om de zondag te beginnen.

Naruhiko Kawaguchi: Opgeleid in Tokio en masterstudent aan het Conservatorium van Amsterdam. Prijzen en concoursen over de hele wereld, o.a. in Japan, Italië, Amsterdam.
Hij is ook specialist in historische klavieren en prijswinnaar van de International Competition Musiqua Antiqua Bruges 2016. Verder bekend als ensemblespeler en door zijn voorliefde voor Spaanse componisten en CD-opnamen. In Warschau: 2e prijs winnaar van de prestigieuze Chopin Competition 2018.

Kirsten Keet (13): is op dwarsfluit les gegaan door de muzieklessen op de basisschool. Na 10 lessen had ze de smaak te pakken en ging ze door. Inmiddels speelt zij in het Tata Steel opleiding orkest en heeft zij haar A & B examen gehaald.

Sanne Ganzinga (13): is op haar achtste begonnen met het spelen van dwarsfluit en vind het geweldig dat zij, samen met haar vaste muziek maatje Kirsten, de prelude mag verzorgen.

Marquette Classique is uitermate vernieuwend

Doelstelling van deze concertreeks is om jonge musici een podium te bieden en voor bezoekers de drempel naar klassieke muziek te verlagen.
De formule is heel vernieuwend door tal van elementen. In het korte voorprogramma, Prelude’, speelt een extra jonge kanjer.

Tijdens ieder concert zorgt de presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek. Belangrijk is het competitie-element met publieksstemming en een finale na zeven concerten.

ADRES | Marquettelaan 34 | 1968 JT Heemskerk TELEFOON | +31 (0)251 25 70 25 WEBSITE | www.hotel-marquette.com E-MAIL | info@hotel-marquette.com BTW | NL857029939B01 KVK | 67497772 BANK | NL51 KNAB 0257 4274 81 KNABNL2H – in the name of Relaxed Hospitality Group bv

MARQUETTE

Bij ieder concert kunnen de bezoekers stemmen en zo hun waardering voor de musicus/musici aangeven, de drie beste scorende musici strijden in de finale van 16 juni 2019 niet alleen om de eeuwige roem maar ook om en geldbedrag dat verbonden is aan de prijzen.

Een bezoek aan Marquette Classique is ook een goede gelegenheid om kennis te maken met wat het kasteel allemaal biedt. Restaurant ‘Het Chateau’ serveert aansluitend de lunch in een van de stijlkamers van het kasteel (reserveren gewenst).

De concertreeks is een maandelijks ontmoetingspunt voor liefhebbers van klassieke muziek en een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Heemskerk en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondag!

Programma

10.30 Ontvangst
11.00 Voorprogramma Prelude
11.10 Hoofdprogramma en interview
11.50 Pauze
12.00 Vervolg concert, waarna informeel samenzijn en bekendmaking voorlopige uitslag

publieksstemming.

Entree

€ 12,50 p.p./€ 6,25 t/m 18 jaar. Inclusief programmablad, koffie/thee en een glas prosecco.

Reserveren kan door te mailen naar classique@hotel-marquette.com.

Locatie

Chateau MARQUETTE Marquettelaan 34
1968 JT Heemskerk (Noord-Holland) T: +31 (0)251-257025
W: www.hotel-marquette.com

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »