Live muziek en jamsessies in april op de donderdagavond in het Hart Café

apr 4 • HRLM Vandaag • 459 Views • Geen reacties op Live muziek en jamsessies in april op de donderdagavond in het Hart Café

Sushilla Kouwen

Voor goede live muziek en openbare jamsessies kun je op de donderdagavond terecht in het sfeervolle Hart Café aan de Kleine Houtweg 18. Vanaf 20.30 uur barst het daar vrijwel wekelijks los en kunnen liefhebbers van jazz, blues, pop en singer-songwriter komen luisteren onder het genot van een drankje én meespelen. Toegang is gratis!


Op donderdag 5 april speelt onze huisband Trio JÖP. Dit initiatief van drummer Joost Kesselaar, pianist Örjan Graafmans en bassist Paul Berner is voor zichzelf begonnen nadat zij jarenlang samen speelden als de hechte ritmesectie van de Gerard Kleijn Group. Na een kort concert leidt het trio een jamsessie waar muzikanten van elk niveau van harte worden uitgenodigd om mee te spelen en ervaring op te doen.

Een week later, op donderdag 12 april,  speelt singer-songwiter Josephine Zwaan (finalist ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ 2014). Josephine schrijft Nederlandstalige liedjes over het dagelijkse leven. Met haar warme, heldere stem zingt zij onder meer over de liefde, die vaker wel dan niet ingewikkeld is. Ook bespreekt zij de overvloed aan keuzes, de drang om alles te begrijpen, en de bijbehorende ongeduldigheid die onze tijd kenmerken. In oktober 2016 bracht zij haar debuutalbum ‘1/4’ uit. In het voorprogramma staat Ayonne. Deze avond organiseert Hart i.s.m. StageFinder. We bieden jonge, beginnende singer-songwriters de kans om op te treden in het voorprogramma van een meer ervaren artiest.

Op donderdag 19 april speelt Green Sparkle. De band van drummer Kim Weemhoff legt zich toe op het muzikaal verbouwen en herdefiniëren van bekende popliedjes. De band speelt voor de pauze een eigen set. Na de pauze zijn muzikanten van harte uitgenodigd om mee te spelen.

Heren V sluit de maand af. Op donderdag 26 april brengt Heren V heerlijke jazz standards, met ‘sausjes’ van swing, latin, funk en blues. Uiteraard stelt Heren V het tweede deel van de avond ook open als jamsessie voor enthousiaste muzikanten.

Hart is de plek waar jong talent én ervaren musici samen spelen. In samenwerking met verschillende partners is er een afwisselend programma tot stand gekomen dat tot aan de zomervakantie het Hart Café van live muziek voorziet. Hart zet zich in voor talentontwikkeling en het opdoen van podiumervaring. Daarom wordt er elke avond de kans geboden aan (jong) talent en ervaren musici om speelervaring op te doen of te jammen met de professionele musici.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »