Lieve stad, we moeten nog even geduld hebben.

mei 27 • cover • 546 Views • Geen reacties op Lieve stad, we moeten nog even geduld hebben.

Wat een bizarre tijd.
Velen waren zich, net als ik, aan het verheugen op een mooie lente, maar daarvoor in de plaats kregen we het coronavirus. Al onze leuke plannen vielen in duigen; geen wijntje drinken op een terras, een hapje eten buiten de deur, niet lekker lunchen en daarna op zoek gaan naar een nieuwe outfit. Nee… we zitten met z’n allen thuis. Massaal zijn we bij gebrek aan beter de tuin gaan opknappen, en dan ook maar gelijk de voorjaarsschoonmaak er achteraan. Haarlem veranderde van een bruisende stad in een heel stille en rustige stad.

In de eerste week van de intelligente lockdown werd de ernst van deze onzichtbare vijand me wel duidelijk. En eerlijk gezegd sloeg ook bij mij de paniek toe, want hoe nu verder? Blijft HRLM wel overeind? Daar zat ik dan in mijn opgeknapte tuin in het niets te staren. Maar op die momenten komen ook de ideeën. Opeens wist ik het: we gaan een sociaal-maatschappelijk nummer maken, zonder winstoogmerk, een steun in de rug voor iedere ondernemer en inwoner van Haarlem.

Mooi bedacht, maar hoe wilden we dit realiseren? Aan de ondernemers konden we nu niet vragen of ze wilden adverteren voor het volle tarief. Samen met Adrian en Arie (de vaste kern van de redactie) bedacht ik het plan om dit nummer te laten sponsoren en aan onze vaste adverteerders vroegen we slechts een zeer kleine bijdrage. En het is ons gelukt!

Het thema van deze editie is Samen Sterk. Een thema dat gekozen is doordat we geweldige samenwerkingen zagen ontstaan. De krachten werden gebundeld, van een ik-maatschappij werden we een wij-maatschappij, maar dan wel met 1.5 meter afstand. Wat ook gelukt is, is dat we prachtige verhalen kregen van ondernemers over hoe ze omgaan met de sluitingen. En ook zetten wij acht toppers van het Spaarne Gasthuis in het zonnetje. En natuurlijk staan we stil bij de 75 jaar dat wij
in vrijheid mogen leven, ondanks dat we even binnen moeten blijven.

Laten we samen sterk blijven en hopen dat we het virus onder controle krijgen.

Ik wens jullie veel leesplezier met deze zeer bijzondere HRLM, gemaakt in bijzondere tijden. Blijf gezond en wees lief voor elkaar.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »