Kunststad verenigd met hedendaagse kunstscene

feb 2 • Op stap in Haarlem, Uit Agenda • 1395 Views • Geen reacties op Kunststad verenigd met hedendaagse kunstscene

Haarlemse Lente viert de bloeiende hedendaagse kunstscene in onze historische schilderstad. In deze zesde editie slaan dertien galeries en kunstenaarsinitiatieven de handen ineen voor een openingsavond met gratis tentoonstellingsopeningen, een afterparty en een weekend vol andere activiteiten.

 

Dit jaar doen onder andere Vishal, Teylers Museum, Het Dolhuys en De Hallen mee. Nieuw dit jaar is de toevoeging van ‘I Speak in Tongues’, samengesteld door curator Katayoun Arian in het centrale thema van dit jaar.

website-info-768x516

 

Het thema is ‘de Blik van de Buitenstaander’. Maar wat is een buitenstaander eigenlijk? En wie bepaalt dat? In deze tijd vallen meningen allemaal over elkaar heen en zijn dit soort vragen actueler dan ooit tevoren. De deelnemers van dit jaar reflecteren elk op hun eigen manier op het vasthouden aan- en loslaten van definities. In het Frans Hals museum wordt bijvoorbeeld gekeken naar de clichés rondom de ‘mannelijke blik’en Sugar Pop Institute nodigt buitenstaanders van de kunstwereld uit om eens een kijkje te nemen in hun pop-up tentoonstelling.

 

Het beloofd een uitdagende en uiteenlopende editie te worden, waarin Haarlem als geen ander laat zien dat de historische kunstenaarsstad zich goed met de hedendaagse kunstscene kan verenigen.

 

Waar: Teylers Museum (aftrap)

Wanneer: 24 tot 26 maart, vrijdag vanaf 16.00 uur, rest weekend vanaf 17.00 uur

Toegang: gratis, zaterdag en zondag gelden in alle musea de normale toegangsprijzen

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »