Klepje voor zwerfafval

jun 19 • HRLM Vandaag • 6424 Views • Geen reacties op Klepje voor zwerfafval

Spaarnelanden heeft 28 ondergrondse afvalcontainers in Haarlem voorzien van een klepje voor zwerfafval. Er zijn dus in één keer 28 afvalbakken bijgekomen door deze vrij simpele aanpassing van de toch al aanwezige containers.
Het idee is afkomstig van schaduwraadslid Ron Dreijer (CDA): “Ik zag steeds meer ondergrondse afvalcontainers verschijnen en dacht hoe mooi zou het zijn als je daar ook gewoon je lege zakjes of patatbakje in kan gooien. Dat kan alleen met een pasje, dus toen ontstond het idee om er een klepje in te maken.” Na enig onderzoek

bleek er een containerfabrikant die dit al had toegepast in zijn containers. Dreijer werd toen verwezen naar Alkmaar waar deze fabrikant de containers met klepje had geleverd.
Samen met een medewerker van Spaarnelanden heeft hij een bezoek gebracht
aan Alkmaar en werd de conclusie getrokken dat dit zeker geschikt zou zijn voor de afvalcontainers in Haarlem. In samenwerking met de gemeente Haarlem is toen een plan gemaakt waar de eerste 28 klepjes zouden worden geplaatst.
Dreijer: “Het is mooi om te zien dat Spaarnelanden en de gemeente mijn idee hebben opgepakt en uitgevoerd. De eerste klepjes zijn te vinden in de binnenstad en in de buurt van scholen, omdat daar het meeste zwerfafval ontstaat. Daar stromen de gewone prullenbakken snel over. Hopelijk gaan mensen de klepjes gebruiken, want zo houden we Haarlem schoon.”

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »