Het is lente in Caprera tijdens seizoenpresentatie

mrt 22 • HRLM Vandaag • 1031 Views • Geen reacties op Het is lente in Caprera tijdens seizoenpresentatie

Op de eerste lentedag was Haarlemse Stadsglossy te gast in het theater Caprera in Bloemendaal. We worden verwelkomd door de warme, Jiddische klanken van Niki Jacobs en haar accordeonist Peter van Os. Ook het zonnetje brak door in het mooiste openluchttheater bij jou om de hoek, zoals directeur Antoinette van Dorssen haar theater liefdevol noemt. Antoinette is sinds vorig seizoen werkzaam bij het theater. En ondanks dat het theaterseizoen van Caprera ‘maar’ uit vijf maanden bestaat wordt er het gehele jaar doorgewerkt om alles op tijd gereed te hebben voor het publiek. “En dat is dit seizoen zeer zeker het geval,” legt een trotse directeur uit. Tijdens de presentatie, waarbij de pers vertegenwoordigd is, legt Antoinette samen met programmeur Peter van der Heyden uit dat er dit jaar is gekozen voor een vernieuwde programmering met meer klassiek in de natuur, maar ook dans, toneel en zelfs een klein Jazzfestival.

“De eerste voorstelling dit seizoen is op 4 mei, aansluitend op de Dodenherdenking op de Erebegraafplaats Bloemendaal. Naar het voorbeeld ‘Theater na de Dam’ is een nieuwe traditie geboren. Schrijfster en filmmaakster Marion Bloem leest voor en verschillende musici reageren al improviserend op haar teksten.”

 

Veel nieuwe producties

Caprera heeft nog meer nieuws te melden. “Caprera Klassiek bijvoorbeeld. Op vier zondagmiddagen is er een serie klassieke muziekvoorstellingen. We merkten dat veel mensen graag ’s middags eens een concert willen beleven, daarom hebben we dit in het leven geroepen. En ook een Jazzfestival is nieuw. Het Amsterdamse label Dox bestaat 20 jaar en presenteert op 27 mei namen uit hun stal: Bruut, het New Cool Collective en Steffen Morrisen spelen tussen het eten en drinken door.”

Dan is er nog toneel in de openlucht. Nasrdin Dchar op 2 juni, maar ook Gijs Scholten van Aschat op 2 september spelen een toneelvoorstelling in het groene theater.

Directeur Antoinette is er trots op dat een innige wens van haar in het theater in vervulling gaat. “Elke maand een originele kindervoorstelling voor een vaste lage prijs, waar je met de hele familie naar toe kunt.”

 

Te veel om op te noemen

En uiteraard is er ook plaats voor grote gevestigde namen als Karin Bloemen en Theo Maassen, maar ook muziek van Milow, Douwe Bob, Racoon en Frank Boeijen. Te veel om op te noemen. Voor de volledige programmering kun je vanaf vandaag terecht op de website van het openluchttheater (www.caprera.nu)

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »