Irene van Vliet schildert met garen

sep 16 • Op stap in Haarlem • 221 Views • Geen reacties op Irene van Vliet schildert met garen

Op de zolder van het kunstcentrum is de tentoonstelling Woven Wonders te zien. Vanaf deze week tot eind november kun je hier wandkleden, plaids, kussens en shawls van het textielmerk Irene van Vliet vinden.

Ontwerper Irene van Vliet richtte Woven Wonders in 2009 op. Haar passie voor textiel ontwikkelde zij in 1989, na de Design Academy in Eindhoven, toen ze haar textielgraaf haalde in Parijs aan het Atelier National d’Art Textile.

Flora en fauna

Haar creativiteit laat van Vliet in de vrije loop en met haar werk vertelt ze verhalen met een surrealistische draai. Dromerige landschappen en flora en fauna zijn voor haar welkome inspiratiebronnen. “Voor mij is de schoonheid van de natuur een voortdurende beweging van licht, kleur en vorm. In mijn werk probeer ik deze momenten vast te leggen door middel van fotografie en schilderen. Eigenlijk schilder ik met garens.”

De wandkleden van van Vliet hangen als schilderijen aan de muur. De kussens zijn van hoge kwaliteit met haar eigen unieke designs. De plaids zijn door innovatieve weeftechniek dubbelzijdig te gebruiken. Van Vliet laat weten dat door de kleuren die zij gebruikt ieders interieur zal worden verrijkt. De werken zijn te koop bij de tentoonstelling.

Voor meer informatie en aanmeldingen kan je mailen naar info@kunstcentrum-haarlem.nl

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »