Internationale kunstenaars bekijken Haarlem door andere ogen

jan 7 • HRLM Vandaag • 305 Views • Geen reacties op Internationale kunstenaars bekijken Haarlem door andere ogen

Stel je voor je ziet Haarlem voor het eerst. Wat zie je dan? Deze vraag is door buitenlandse schrijvers en kunstenaars beantwoord in het kader van het internationale project citybooks. Deze schrijfwedstrijd zal worden geëxposeerd bij 37PK.

Kristien Hemmerechts, Ulla Lust en Andrés Barba verbleven enige tijd in onze stad en deden verslag met een (beeld)verhaal. Recent verscheen ook een bijdrage van Thé Tjong Khing, inwoner van Haarlem. De stadsportretten zijn gratis online te beluisteren en verschijnen daarnaast in boekvorm bij Uitgeverij De Zingende Zaag. Na de lockdown zijn deze uitgaven in 37PK te zien als onderdeel van de tentoonstelling Haarlem IN-DRUK.

Inspiratie

In de tussentijd organiseert 37PK een schrijfwedstrijd rondom het thema van de expositie. Inzenders wordt gevraagd om een Zeer Kort Verhaal (ZVK) te schrijven van een handvol tot maximaal rond de vierhonderd woorden. Het onderwerp van dit verhaal moet Haarlem zijn. Wat ziet iemand die de stad met een nieuwe blik bekijkt? Voor inspiratie kunnen lezers bijvoorbeeld terecht bij A.L. Snijders, de bedenker van het genre voor deze wedstrijd. Speciaal voor middelbare scholieren heeft 37PK een ZKV-pakket samengesteld dat is aan te vragen.

De laatste kans om het werk in te leveren is 28 januari. Schrijver Joubert Pignon en neerlandica Joni Zwart zullen de inzendingen beoordelen. Stuur je ZKV naar dit mailadres met vermelding van je naam, woonplaats, leeftijd en telefoonnummer. Middelbare scholieren krijgen een aparte prijs. Zij worden ook van harte uitgenodigd mee te doen.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »