Instrumenten voor blinde muzikanten in Mutare

mei 21 • HRLM Vandaag • 509 Views • Geen reacties op Instrumenten voor blinde muzikanten in Mutare

Duizend euro voor de ‘Unique Giants Band’ van blinde muzikanten in onze zusterstad Mutare! Dat bedrag brachten de bezoekers van een benefietconcert in de Pletterij dit voorjaar bijeen dankzij het belangeloze optreden van de Haarlemse bands Dinanga, MacHielo and the Mystery Guest Band en Itchy Donkey. Vrijdag 24 mei overhandigt de Stedenband Haarlem-Mutare in het Kweekcafé de cheque aan haar speciale gast Elizabeth Muusha, directeur van de National Gallery in Mutare.

Dinanga speelt die dag vanaf 16 uur belangeloos in het Kweekcafé tijdens de opening van de tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair. De band bestaat uit Rebecca Wakuteka (leadzangers, gitaar), Ed O’Sullivan (zang, ukelele), MacHielo (zang, leadgitaar), Raymond Robart (percussie) en Eric van Drunen Littel (zang, bas, basdrum).

 
Duurzame ontwikkelingsdoelen
Elizabeth Muusha is tot 26 mei in Haarlem op uitnodiging van de Stedenband. Zij legt contacten met kunstenaars en kunstinstellingen over mogelijke projecten en samenwerking. Leidraad is de gedachte om via kunst en cultuur de duurzame ontwikkelingsdoelen op een aansprekende manier aan de orde te stellen.
 
Lezing in 37 PK
Woensdag 22 mei houdt ze in 37 PK, Platform voor Kunsten (Groot Heiligland 37) in Haarlem een lezing over de manier waarop Zimbabwaanse kunstenaars nadenken over een duurzame wereld en omgaan met kunst van hergebruikt materiaal. Aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur, toegang gratis.
 
Haarlem Duurzaam en Circulair
Met de expositie Haarlem Duurzaam en Circulair die tot 30 juni in het Kweekcafé blijft, vraagt de Stedenband aandacht voor kunstenaars die zich inzetten voor een duurzame wereld en in hun werk daar een statement over geven. Er is werk te zien van kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Zimbabwe: Ap Esenbrink, Sandra di Lello, Laura Baar, Mari Terauchi, de Stichting Juttersgeluk, Stichting MooiZooi, L. Gusinyo, Lovemore Kambudzi, Clive Mukucha en Sarah van den Akker.

Tentoonstelling en werkbezoek zijn mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de JC Ruigrokstichting en het programma Frame Voice Report! van Wilde Ganzen/Europese Unie. Met deze en andere activiteiten wil de Stichting Stedenband Haarlem-Mutare aandacht vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (the Global Goals for Sustainable Development, SDG’s) die in het coalitieakkoord van het Haarlemse college van B en W staan.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »