Impro Sessie met Frank Stolwijk en Michel Duijves

jun 4 • Prikbord • 2399 Views • Geen reacties op Impro Sessie met Frank Stolwijk en Michel Duijves

Dinsdag 11 juni vindt er wederom een Impro Sessie plaats op het podium van de Pletterij. De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond.

Deze avond wordt samengesteld door klarinettisten Frank Stolwijk en  Michel Duijves, beiden onder andere lid van Gadjo Orkestra, min of meer het huisorkest van de Pletterij. Maar ze hebben nog veel meer in hun mars.

Het Frank Stolwijk kwintet bijvoorbeeld speelt van bekende bop tot gevoelige jazz, gelardeerd met wat eigen stukken. Frank is een vurig pleitbezorger van de tenorsax traditie in de Jazz muziek: Getz, Coltrane, Rollins, Mobley; allemaal beïnvloedden zij de smaak en opvatting die Frank Stolwijk ontwikkelde voor de tenorsax.
Michel Duijves is allereerst klarinettist en basklarinettist en speelt daarnaast piano, tinwhistle en saxofoon. Zijn eigen band Maalstroomspeelt akoestische muziek geinspireerd op de Ierse, Engelse en Nederlandse folk. Het instrumentale repertoire schrijven de bandleden zelf, de liederen zijn meestal traditioneel.
Michel speelt daarnaast onder andere in Mind the Midgie, een kwintet dat Ierse traditionele folk speelt, gelardeerd met stukken van ‘huiscomponist’ Auke Hofstra. Ook speelt hij Klezmer en andere joodse muziek met de Jewish Musicband. Dit kwintet wordt bij gelegenheid uitgebreid met zanger Gilad Nezer.

Deze twee giganten op de klarinet spelen voor de pauze samen in de improsessie. Na de pauze is er open podium, dus neem je instrument mee en wellicht dat de dobbelsteen in jouw richting rolt.

De Improsessie begint om 20.30 uur, de zaal is open om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reserveren op www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX  Haarlem.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »