Iedere dag jeugdtheater of jeugdfilm in de voorjaarsvakantie

feb 12 • Op stap in Haarlem • 33 Views • Geen reacties op Iedere dag jeugdtheater of jeugdfilm in de voorjaarsvakantie

Verhalenhuis Haarlem biedt in de voorjaarsvakantie iedere dag jeugdtheater of een jeugdfilm. Het Verhalenhuis onderscheidt zich van andere podia door de top van het Nederlandse verteltheater en kwaliteitsfilms te laten zien met positief zinvolle thema’s zoals omgaan met bang zijn, durven en vriendschap.

Woensdag 21 februari begint al direct goed met de try-out van het nieuwe stoere theaterstuk ‘Ridder Jacoba’ van theatergroep Laboman over jonkvrouw Jacoba die alles kan… nou ja, bijna alles. Vrijdagavond is de ‘Movies that Matter’ film Wadjda te zien. Dit is de eerste film over vrouwen die in Saoudi-Arabië gedraaid mocht worden, over een eigenzinnig meisje die lak heeft aan de geldende cultuur en voor zichzelf opkomt. Zaterdag 24 februari is de bekende jeugdfilm ‘Koning van Katoren te zien om 15.00 en 19.00 uur over Stach die koning wil worden maar daarvoor eerst een aantal problemen moet oplossen die, ondanks dat het verhaal van Jan Terlouw al 35 jaar oud is, nog steeds actueel zijn. Zondag 25 februari is Verhalenverteller van het jaar Eric Borrias te zien in een prachtig decor met het stuk ‘de vrouw en het jongetje’ over bang zijn, behalve als je iemand beter kent. Maandag t/m zaterdag is niemand minder dan de Haarlemse Marijke Kots weer dagelijks terug met de reprise van haar stuk ‘De Maankabouter’ en slakje Dibbertje Dib. De vakantie wordt op zondag 4 maart op indrukwekkende wijze afgesloten door Theater Kwadraat met een leuk en spannend theaterstuk over pesten getiteld ‘Durf! – wie zwijgt stemt toe’. Kaartjes voor het jeugdtheater zijn slechts €7,50 en voor de films €4,- . De jeugdtheatervoorstellingen beginnen altijd om 15.00 uur. Verhalenhuis Haarlem ligt aan de van Egmondstraat 7, schuin tegenover de sauna in Haarlem-Noord. Meer informatie, trailers en reserveren kunt u op de website www.verhalenhuishaarlem.nl

ELKE DAG JEUGDTHEATER EN JEUGDFILMS

Woensdag 21 februari – 15.00 uur – €6,-
Jeugdtheater: Ridder Jacoba (6+) try-out
Jonkvrouw Jacoba kan alles… nou ja, bijna alles. Over vals spelen, volhouden en jezelf zijn. Met sleutels, paarden en één ridder. De laatste.

Vrijdag 23 februari – 20.00 uur – €4,-
Jeugdfilm: Wadjda (12+)
Film voor jongeren en volwassenen over de eigengereide Wadjda uit Saoudi-Arabië die grote dromen heeft maar op grote tegenstand stuit door de geldende cultuur aldaar.

Zaterdag 24 februari – 15.00 en 19.00 uur – €4,-
Jeugdfilm: Koning van Katoren (9+)
Film naar het boek van Jan Terlouw over Stach die koning wil worden maar daarvoor eerst een aantal opdrachten moet volbrengen over thema’s die na 45 jaar nog steeds zeer actueel zijn.

Zondag 25 februari – 15.00 uur – €7,50
Jeugdtheater: Verhalenverteller van het jaar Eric Borrias – De vrouw en het jongetje (4+)
Over bang zijn voor iets dat je niet kent. Over ontdekken dat je niet bang hoeft te zijn, als je de ander écht leert kennen. Iedereen is wel eens bang. Maar altijd bang, loopt nooit goed af. Dit verhaal loopt wel goed af.

Maandag 26 februari t/m zaterdag 3 maart – 15.00 uur – €7,50
Jeugdtheater: Marijke Kots speelt ‘De Maankabouter’ (4+)
Slakje Dibbertje Dib is gelukkig weer terug op het podium nadat hij lang geleden zijn huisje uit moest. Hij vertelt samen met Marijke het verhaal van ‘De Maankabouter’.

 Zondag 4 maart – 15.00 uur – €7,50
Jeugdtheater: Theater Kwadraat – DURF! (6+)
DURF! gaat over positief omgaan met elkaar met als hoofdthema “pesten”, de kracht en moed die kinderen in zichzelf kunnen vinden om verandering aan te brengen in lastige situaties.

Meer informatie, trailers en reserveren: www.verhalenhuishaarlem.nl

Adres: van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »