HRLMtje 7

nov 8 • cover • 826 Views • Geen reacties op HRLMtje 7

Welkom bij de zevende editie van HRLMtje – Het leukste kindertijdschrift van Haarlem

Op schoolreis

In mijn kleutertijd – en dat is best even geleden – was op schoolreis gaan een hele belevenis. Weken van tevoren werden we op school ‘klaargestoomd’ voor deze wereldreis. Nou ja… wereldreis, zo was het in mijn beleving, het waren absoluut geen reizen naar pretparken, dierentuin of survival. Nee, we kwamen namelijk niet verder dan de plaatselijke speeltuin. Maar we gingen wel met de bus, en dat was dolle pret.

Onze juf zette dan onderin de bus een tas met pakjes drinken, en tot mijn grote schrik werd ook de schoolmelk meegenomen, vreselijke vieze lauwe volle melk! Wij hadden allemaal een tasje bij ons, gevuld door onze moeders, met kadetjes, krentenbollen en wat snoepjes, wat een feest.
En eerlijk gezegd waren de snoepjes al op voordat we de straat van school uit waren gereden.

Op schoolreis kregen mijn broer en ik ook altijd wat geld mee. Twee gulden en vijftig cent om precies te zijn. Keurig ingepakt in een envelopje, van een portemonnee hadden we toen nog nooit gehoord. Mijn broer
– zes jaar ouder dan ik – kocht altijd voor dat geld een zilveren lepeltje voor mijn moeder en een zoute lap (dat is drop in de vorm van een ruit) voor mij. Heel lief natuurlijk en super lekker, vooral als je de zoute lap op een knijper deed, zodat je er aan kon likken.
Ik daarentegen kocht helemaal niets! Altijd als we bijna naar huis moesten, keek ik treuzelend rond in het winkeltje bij de speeltuin. Ik zag zoveel en kon eigenlijk nooit een keuze maken, zodat ik altijd besloot om dan maar gewoon niets te kopen.

Het niets kopen, dat werd thuis niet echt op prijs gesteld. Steevast kreeg dan ik altijd het verwijt: “Je broer brengt altijd wat voor jou mee, je kan het echt niet maken om niets voor hem mee te nemen.” Dan werd ik direct naar de buurtwinkel gestuurd om iets voor hem te kopen… Tja, en in die winkel was nóg meer, dus werd de keuze wat ik moest kopen er totaal
niet gemakkelijker op, maar uiteindelijk koos ik ook maar heel veilig voor een zoute lap.

Ik heb er wel van geleerd dat je altijd attent voor een ander moet zijn.
En… keuzes maken gaat me nu gelukkig heel erg goed af.

Jeannette Eversen – hoofdredactie HRLMtje

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »