HRLM 69

jul 23 • cover • 543 Views • Geen reacties op HRLM 69

Was er zó aan toe…

Haarlem was leeg de laatste maanden; geen vrolijke geluiden, geen toeristen die verdwaald waren… De geluiden die bij de reuring en de synarchie van onze stad horen, die waren er niet of nauwelijks meer.
En toen was daar maandag 1 juni 2de Pinksterdag, de stad kwam weer tot leven. Heerlijk, wat had ik dat gemist. Wat was ik blij…. als een klein kind. Eindelijk konden we weer naar het terras, de bioscoop of naar het restaurant. Niet dat ik thuis niets te drinken of te eten had, maar dat is toch anders dan de gezelligheid van even met elkaar buiten de deur. Misschien een beetje vreemd, maar ik had die dag een beetje het sinterklaasgevoel… opwinding, spanning en ik kon niet wachten om iedereen weer te zien.

Een beetje raar was het wel… 1,5 meter is best moeilijk, zeker om de afstand te bewaren als je wilt proosten met je beste vrienden en vriendinnen, die je al maanden niet hebt gezien. Heel vreemd dat zwaaien naar elkaar.
Maar de terrassen zaten vol en de sfeer zat er goed in.
En de sportscholen zijn ook weer open. Dat wordt zwaar, want ook bij mij zit het coronavet over mijn gehele lijf, dat wordt zweten en zwoegen om die extra pondjes er weer af te krijgen.
Het enige wat ik nog ontzettend mis is het theater. Vóór de corona ging ik minstens één keer per week naar een voorstelling. Helaas, daar moeten we nog even op wachten.

Maar… we kunnen wel naar Caprera (kijk op pagina 57). Het is een beetje anders dan dat we gewend zijn, maar dat we weer kunnen is natuurlijk supermooi! Waar je ook naar toe kan gaan is Het Landje van De Boer,
lekker zelf groenten en fruit telen en verse bloemen plukken, je leest het
op pagina 76. En dan al die door de crisis getroffen ondernemers,
het verhaal van acht van hen vind je op pagina 67.

Laten we hopen dat het – ondanks de 1.5 metermaatschappij – een prachtige mooie zomer wordt.

Veel leesplezier!
De vlag kan uit en wie weet komen we elkaar tegen in het Haarlemse.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »