Hoge waardering voor Haarlem als cultuurstad

nov 8 • Prikbord • 843 Views • Geen reacties op Hoge waardering voor Haarlem als cultuurstad

De Haarlemse Cultuurmonitor 2016 laat zien dat de Haarlemmers, 9 op de 10, trots zijn op Haarlem als cultuurstad. Het aandeel inwoners waarvoor het culturele aanbod een belangrijk motief vormt om in de stad te wonen blijft ook in 2016 gestaag toenemen. Acht van de tien inwoners vinden investeringen in cultuur belangrijk, ook als het financieel minder gaat.

Het aantal bezoekers aan musea, podia en culturele evenementen in Haarlem overschreed in 2016 opnieuw de grens van 2 miljoen. Net als in 2015 deed zich weer een toename voor. Inclusief de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, het Noord- Hollands Archief en Pletterij nadert het totale cultuurbezoek de 3 miljoen.

Ook spreken Haarlemmers zich weer positief uit over het cultuuraanbod in hun stad. Ze onderschrijven ook in 2016 het belang van kunst en cultuur voor hun stad. Bijvoorbeeld voor de sfeer en de economie. Het cultureel aanbod maakt de identiteit van de stad en zorgt voor verbinding met haar bewoners. Culturele instellingen stimuleren cultuurparticipatie en educatie. Duizenden scholieren maakten kennis met kunst en cultuur via rondleidingen en gerichte educatieve programma’s.

Niet alleen het cultuurbezoek en de waardering voor dat aanbod zet Haarlem als cultuurstad op de kaart. Haarlemse instellingen participeren in diverse netwerken en hebben in 2016 samengewerkt met partners in verschillende landen, vooral in België, maar ook in bijvoorbeeld Duitsland, Hongarije, Noorwegen, Oostenrijk en zelfs China en Japan. Ambitieus zijn de Haarlemse culturele instellingen ook. Zij proberen hun positie te consolideren, te versterken of zetten in op vernieuwing en experiment. De culturele instellingen leggen niet alleen interessante verbindingen, zij zijn hiermee ook ambassadeur voor de stad.

De Haarlemse Cultuurmonitor is te lezen op www.haarlem.nl/cultuurmonitor2016

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »