Het Noord-Hollands Archief in de maand oktober

sep 30 • Uit Agenda • 2300 Views • Geen reacties op Het Noord-Hollands Archief in de maand oktober

Van boekenveiling tot genealogische dag; ook in de maand oktober vinden er in het Noord-Hollands Archief weer leuke evenementen plaats.

 11 oktober: veiling, boekenmarkt en Dronkemansopera

Om te beginnen organiseert het Noord-Hollands Archief in samenwerking met de Historische vereniging Haerlem op 11 oktober een grote inzamelingsactie. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van de historische kaart die te zien is in de Hoofdwacht aan de Grote Markt. De maker van deze unieke kaart is tekenaar, etser, schilder en uitgever van kaarten Romeyn de Hooghe. Naast de veiling is er ook een boekenmarkt en om 15:00 een heuse Dronkemansopera. Let op: kosten voor de knotsgekke opera zijn €7,50. Dit alles vindt plaats in het Noord-Hollands Archief aan de Jansstraat 40. De dag duurt van 09:00 tot 17:00 uur.

Kijk voor meer informatie op hier.

kaart van haarlem

Kaart van Haarlem 1688

18 oktober: genealogische dag

Een groep archiefmedewerkers en enthousiaste genealogen van de NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging) staat voor u klaar bij archiefonderzoek, opstarten van stamboomonderzoek, vastgelopen onderzoek of ze helpen u graag bij het zoeken op internet. Daarnaast is er een mini-expositie en worden er twee lezingen gegeven over vluchtelingen uit België (ongeveer honderd jaar geleden) en uit de zuidelijke Nederlanden (rond 1600) die in Haarlem terecht kwamen. In de HRLM 36 staat een artikel over deze Belgische vluchtelingen. Deze leuke dag duurt van 09:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

24 oktober: opening SMAAK

Van 27 oktober t/m 28 november is in de Janskerk de groepstentoonstelling SMAAK te bezichtigen. Zes hedendaagse kunstenaars verbeelden op een voor hen typerende manier het thema SMAAK (over verbeelding, verleiding, vervuiling en vervoering van eten). Verschillende disciplines komen samen in een wonderlijk en vervoerend menu: film, fotografie, grafische vormgeving, design en installaties. Op vrijdag 24 oktober vindt de opening plaats. De inloop is vanaf 16:30 en de feestelijkheden beginnen om 17:00 uur. De toegang is gratis.

1016

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »