In hartje Haarlem zwemmen tegen kanker

jul 18 • cover • 2004 Views • Geen reacties op In hartje Haarlem zwemmen tegen kanker

Op zondag 16 september 2018 springen honderden mensen het Spaarne in tijdens de tweede editie van Swim to Fight Cancer Haarlem! Zij zwemmen 2 of 4 kilometer en laten zich hiervoor sponsoren, om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Haarlemse ondernemers maken vuist tegen kanker
Een groot aantal Haarlemse ondernemers zet zich belangeloos in voor Swim to Fight Cancer Haarlem. Zo ook Floris Jan Bovelander, voormalig Nederlands top-hockeyer. “De Swim is een combinatie van een prachtig evenement door de grachten van mijn stad en het ophalen van geld voor kankeronderzoek. Goed onderzoek is essentieel en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!”. Projectleider Mariëlle van Meerwijk: “Helaas raakt kanker iedereen. Eén op de drie mensen kent iemand met kanker en dat is te veel. Met de Swim kun je iets doen! Het is een sportief evenement met een lach en een traan.”

 Meedoen als zwemmer, sponsor of vrijwilliger?
Je kunt je inschrijven voor de 2 kilometer individueel of in een estafette- of businessteam. Voor triatleten en openwaterzwemmers is er ook een 4 kilometer individueel. Voor kinderen tot en met 14 jaar is er een kidsswim. Wil je niet zwemmen, maar wel een bijdrage leveren? Dat kan als vrijwilliger of sponsor. We verwachten zo’n 500 deelnemers en nog eens 2000 bezoekers langs het parcours, dus we hebben veel vrijwilligers nodig. Of kijk op onze website voor de sponsormogelijkheden.

Gratis zwemclinics in de Houtvaart
Zwembad de Houtvaart is elke dinsdagavond exclusief geopend voor deelnemers. Op deze avonden zijn er gratis zwemclinics, bijvoorbeeld van Europees zwemkampioen Joost Reijns. ”Ik kreeg zelf helaas in 2012 kanker. Door een behandelplan op maat heb ik het geluk gehad te mogen herstellen. Door onderzoek wordt dit ook voor anderen mogelijk en dat wens ik iedereen toe.” Op vertoon van je Swim-inschrijving kun je ook gratis zwemmen tijdens de banenzwemuren

Over Fight cancer
Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ laten wij zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren wij mensen om mee te doen. De opbrengsten gaan naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Door het financieren van onderzoek hopen wij steeds dichterbij de dag te komen dat kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Kijk voor meer informatie op https://Haarlem.SwimtoFightcancer.nl

 Partners: SportSupport – Gemeente Haarlem – Noord Holland Media – SRO – kernteam van vrijwilligers – ZAAMEN

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »