HAARLEMWEEK:6 – 15 september

sep 4 • Prikbord • 2949 Views • Geen reacties op HAARLEMWEEK:6 – 15 september

De Vries Van Stockum Haarlem staat van 6 tot en met 15 september geheel in het teken van de stad Haarlem. Kom je ook langs? Wij vieren het met diverse acties, aanbiedingen, boekpresentaties en een historische wandeling door Haarlem.

PROGRAMMA:

Boekpresentatie Haarlem!
Vrijdag 6 september van 16.00 – 17.00 uur | Toegang: Gratis

 Op vrijdag 6 september om 16.00 uur trappen we de Haarlemweek af met de presentatie van het gloednieuwe wonderschone fotoboek Haarlem! Photography by Michel Campfens. De fotograaf en de uitgevers van Loutje zullen iets vertellen over de totstandkoming van dit mooie hedendaagse fotoboek over Haarlem. Daarna vieren we publicatie van het boek met een borrel.

Boekpresentatie Haarlem, goed bezig!
Zondag 8 september van 16.00 – 17.00 uur | Toegang: Gratis

 Stadschroniqueur Frans van Deijl, bekend van zijn column in het Haarlems Dagblad ‘Frans op Vrijdag’, presenteert op zondag 8 september om 16.00 uur zijn nieuwe bundel verzamelde columns Haarlem, goed bezig!. Tevens zal tijdens deze presentatie de winnaar bekend worden gemaakt van Frans op Vrijdag, De Wedstrijd. Verder draagt Frenk van der Linden een stukje voor uit het boek. Na de presentatie en prijsuitreiking heffen we het glas en kun je het boek laten signeren door Frans van Deijl en Eric Coolen, ontwerper van het omslag.

Presentatie en lezing Haarlems Oorlogsdagboek
Woensdag 11 september van 16.00 – 17.00 uur | Toegang: Gratis | Aanmelden: wetenschap@devriesvanstockum.nl

Op woensdag 11 september vindt om 16.00 de presentatie plaats van een bijzonder, kleurrijk geïllustreerd oorlogsdagboek dat in Haarlem werd opgetekend vanaf 11 september 1944 tot een maand na de bevrijding in mei 1945. Historicus Freek van Schie zal deze middag de achtergrond schetsen van de oorlogsperiode in Haarlem waartegen dit persoonlijke document zich afspeelt. Daarna zal Eddie Aarts van uitgeverij Loutje vertellen over de totstandkoming van deze uitgave. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan fotograaf Kees Kamper, die een kleinzoon van de schrijver van het oorlogsdagboek is.

Historische stadswandeling met gids Marius
Donderdag 12 september van 16.00 – 17.30 uur | Toegang: € 6,50 | Aanmelden: wetenschap@devriesvanstockum.nl

Op donderdag 12 september heb je de mogelijkheid om een interessante historische stadswandeling door Haarlem te maken onder leiding van stadsgids Marius Bruijn. Deze wandeling is op basis van de middeleeuwse plattegrond die de situatie in Haarlem rond 1450 weergeeft. Schrijf je voor dinsdag 10 september in, want er is een beperkt aantal deelnemers. De toegangsprijs is inclusief de plattegrond Haarlem in de middeleeuwen.

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »