Haarlemse bushokjes kleuren groen

sep 8 • HRLM Vandaag • 139 Views • Geen reacties op Haarlemse bushokjes kleuren groen

Wie goed kijkt ziet dat de twee bushokjes aan het Verwulft sinds maandag bedekt zijn met plantjes. Bewoners van omliggende huizen kijken sinds deze week uit op een mini-tuin. De daken zullen helpen met het verbeteren van de luchtkwaliteit en biodiversiteit.

De bushokjes zijn beplant met serum, een vetplant die goed leeft onder diverse weersomstandigheden. Groene daken helpen om CO2 en fijnstof op te vangen. Ook houdt deze plant regenwater vast in de bladeren die tijdens warme dagen de stad verkoelen. Zo helpt een groen bushokje op meerdere manieren de stad klimaatbestendiger te maken. Alsof dat niet genoeg is helpt sedum ook bijen en insecten. Op deze manier zien zij een stedelijk gebied als aantrekkelijke keuze.

De hokjes aan de Gedempte Oude Gracht zijn aangelegd door JCDecaux in samenwerking met de gemeente Haarlem. De Spaarnestad is de vijfde stad waar het bedrijf groene daken op bushokjes plaatst. Via deze weg wil het bedrijf zich inzetten voor duurzame oplossingen op stedelijke vraagstukken. Voorgaande steden zien al een duidelijke vermindering van fijnstof.

Foto: Jurriaan Hoefsmit

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »