Haarlemmerhout Festival 16 en 17 juni

mei 14 • cover • 712 Views • Geen reacties op Haarlemmerhout Festival 16 en 17 juni

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt het Houtfestival voor de 33ste keer plaats. Met een scala aan optredens en activiteiten uit uiteenlopende culturen is het gratis toegankelijke openluchtfestival in de Haarlemmerhout uniek in zijn soort.

Het Houtnacht team pakt groots uit. Met dezelfde vertrouwde relaxte sfeer van het Houtfestival kun je op zaterdagavond in de Haarlemmerhout genieten van een volgestampt programma met uiteenlopende stijlen. Van het verrassende hip hop collectief Black Acid tot de energieke reggae van Strawl & Black Lion en het krankzinnige duo Knalpot en nog heel veel meer.

Op zondag speelt op het Houtpodium Arp Frique met Family. Rotterdammer Niels Nieuborg  dompelde zichzelf vanaf zijn zeventiende onder in de bruisende wereld van Surinaamse, Caribische, Marokkaanse, Indiase en Kaapverdiaanse muziek in zijn stad. Arp Frique verwijst naar het geluid van de Arp sythesizer en naar het nummer Le Freak van Chic, een indicatie van wat je muzikaal kunt verwachten. Dus bind die plateauzolen maar onder en steek je afro op!

Op het meer intieme podium Grenzeloos brengen Sabir Khan en Heiko Dijker samen een programma van klassieke Indiase muziek. Sabir Khan is een absolute meester op de sarangi, een strijkinstrument waarvan de naam ‘100 kleuren’ betekent. Khan wordt begeleid door de Nederlandse tablavirtuoos Heiko Dijker.

Tijdens het Houtfestival laten jong en oud, hip en chiq zich maar al te graag verrassen door wat ze nog níet kennen. De culturele ontdekkingstocht reist de hele aardbol over, gewoon gratis in de vrij toegankelijke Haarlemmerhout. (Inter)nationale topklanken, beelden, smaken en verhalen smelten er samen in een heerlijk ongedwongen sfeer. Meer informatie over het programma vind je op www.houtfestival.nl.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »