Haarlem zet extra in op behouden en vinden van werkgelegenheid

okt 22 • HRLM Vandaag • 213 Views • Geen reacties op Haarlem zet extra in op behouden en vinden van werkgelegenheid

Door de crisis komen veel ondernemers in moeilijkheden. Banen verdwijnen en mensen dreigen hun werk te verliezen. De regiogemeenten in Zuid-Kennemerland en IJmond hebben onder andere samen met het UWV de Regionale Arbeidsmarkt Zuid-Kennemerland en IJmond opgesteld.

Haarlem heeft een coördinerende rol gespeeld bij de totstandkoming van het initiatief. De aanpak bestaat uit regionale en locale acties. Deze moeten bijdragen aan structurele oplossingen voor alle werkenden en werkzoekenden in de regio.

Steunpakketten die vanuit het Rijk zijn aangekondigd dragen bij aan de uitvoering van de regionale aanpak. Ondanks deze inspanningen neemt het beroep op de bijstand in de gemeente Haarlem toe. Werkenden en werkzoekenden komen financieel in de problemen en lokale werkgelegenheid dreigt te verdwijnen.

Lokale acties

Wethouder Floor Roduner zegt dat werken voor de mens meer is dan alleen inkomen. “Het is meedoen en een bijdrage leveren. Daarom zet de gemeente in op regionale maatregelen en lokale acties om Haarlemmers te ondersteunen.” Er zijn al diverse acties ingezet, zoals de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers. De eerste groep die hiervan gebruik maakt is benaderd met het aanbod voor een persoonlijk loopbaangesprek en bemiddeling. Ook heeft het Werkgeversservicepunt van Zuid-Kennemerland en IJmond twee extra werkadviseurs aangesteld die zich richten op het begeleiden van jongeren.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »