Haarlem krijgt koninklijk bezoek

jan 7 • HRLM Vandaag • 2092 Views • Geen reacties op Haarlem krijgt koninklijk bezoek

KroonKoningin Máxima komt naar Haarlem. Op donderdagochtend 9 januari bezoekt ze openbare basisschool De Wilgenhoek in het kader van het project ‘Ieder Kind een Instrument’. Ook Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal aanwezig zijn.

Het project ‘Ieder Kind een Instrument’ (IKI) wordt in Haarlem onder meer georganiseerd door stichting Hart. Het doel van het project is om meer kinderen de kans te bieden een muziekinstrument te bespelen.

Muziek in de eigen wijk
Het initiatief is voor kinderen uit de groepen vijf en zes van de basisschool. Onder schooltijd maken de kinderen kennis met een instrument, bijvoorbeeld een gitaar of een viool. De kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen daarna laagdrempelig en tegen een klein bedrag in hun eigen wijk verder gaan met muzieklessen.

Een eigen orkest
In september 2013 is het project is gestart, maar het is nu al een succes te noemen. Al 175 leerlingen hebben zich ingeschreven voor naschoolse muzieklessen. Stichting Hart hoopt dat er vanaf 2014-2015 genoeg kinderen een muziekinstrument bespelen, zodat er twee wijkorkesten kunnen worden opgericht (in Schalkwijk en Haarlem-Noord).

Meer informatie: klik hier.

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »