Haarlem in ontwikkeling: het Deliterrein

nov 16 • HRLM Vandaag • 191 Views • Geen reacties op Haarlem in ontwikkeling: het Deliterrein

Wie een rondje door de stad fietst, ziet dat Haarlem volop in ontwikkeling is. De komende weken lichten we een paar projecten uit. Deze week: het Deliterrein. 

Langs het Spaarne ligt ter hoogte van de Waarderburg het Deliterrein. Voorheen zat hier het voormalig Shellterrein en een gasfabriek gevestigd. Dit is ook de reden waarom het terrein door de jaren heen sterk is vervuild. Na het saneren van het terrein kan er nu begonnen worden aan de bouw van nieuwe woningen.

Foto: Jurriaan Hoefsmit

Dit proces gebeurt in fases. In de eerste fase worden 34 koopwoningen gebouwd grenzend aan de Delistraat. Deze huizen worden in het voorjaar van 2021 opgeleverd. In de tweede fase komt er een complex met 72 koop- en huurwoningen. Vijftig daarvan zullen vallen in de categorie sociaal. Uiteindelijk zullen er nog zeven eengezinswoningen en 33 aanvullende stadswoningen gebouwd. Ook zijn er bijbehorende mogelijkheden om te parkeren. Die woningen worden medio 2022 opgeleverd.

10.000 woningen

Haarlem is een geliefde woonstad, alleen is de woonruimte beperkt. In het coalitieakkoord is wonen een belangrijk punt. Haarlem wil in 2025 tienduizend nieuwe woningen hebben toegevoegd. Voor de nieuwe projecten geldt een verdeling van 40 procent sociale huur, 40 procent middeldure huur of koop en 20 procent overige woningen. Dit zijn vooral duurdere huur- of koopwoningen in de vrije sector.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »