Haarlem holt op hoge hakken!

mei 25 • HRLM Vandaag • 1895 Views • Geen reacties op Haarlem holt op hoge hakken!

Een wedstrijdje rennen op hoge hakken. Het blijft iets hilarisch. Helemaal als er mannen mee hollen, of huppelen. Tijdens de Shopping Night Haarlem van zaterdag 11 juni organiseert de Colette Sol Foundation een Stiletto Run op de Grote Markt. Vrouwen én mannen hollen 100 meter op hoge hakken. Een fun evenement met een serieus karakter, want de opbrengst van de run gaat geheel naar het goede doel: Stichting Free a Girl. 

De Stiletto Run van Colette Sol Foundation betekent 100 meter hollen, huppelen of wandelen op hoge hakken, van minimaal 9 cm. Bijzonder aan dit event is dat er behalve vrouwen, óók mannen op smalle, hoge hakken mee mogen rennen. Een hilarisch tafereel, maar met een belangrijke boodschap. Met de Stiletto Run – tijdens de Shopping Night Haarlem op 11 juni – doneren alle lopers namelijk 5,- euro p.p. voor de stichting Free a Girl. Deze stichting strijdt tegen vrouwenhandel en zet zich in om meisjes en vrouwen uit gedwongen prostitutie te bevrijden.

De Stiletto Run

Tijdens de Stiletto Run rennen de mannen en vrouwen 100 meter over de Grote Markt van Haarlem. De hakhoogte? Minimaal 9 cm. En dat is vrij hoog om op te lopen, laat staan rennen of huppelen. Colette Sol Foundation organiseert dit evenement voor de eerste keer in Haarlem en benadrukt dat het er vooral om draait dat mensen meedoen, om plezier te maken en tegelijkertijd geld in te zamelen en aandacht te generen voor Free a Girl.

Over Free a Girl
De stichting Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen jaren heeft Free a Girl o.a. bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.400 meisjes uit bordelen.

Over Colette Sol Foundation
Colette Sol is jong Nederlands schoenlabel opgericht door de zussen Colette en Miranda Sol. Ze maken prachtige damesschoenen met een missie. Een deel van de opbrengst van de verkoop van de schoenen gaat naar de Colette Sol Foundation. Deze foundation ondersteunt verschillende stichtingen die de strijd tegen vrouwenhandel aangaan; in Nederland is dit Stichting Free a Girl en in Zwitserland Stichting glowbalAct. De Colette Sol Foundation organiseert de Stiletto Run in samenwerking met de Haarlemse winkeliers. Daarnaast wordt deze run ook mogelijk gemaakt door vele andere organisaties zoals Mrs. Peacock, Mag Modules en Kenamju.

De opbrengst van de Stiletto Run gaat 100% naar Free a Girl!

Over Haarlem Shoppingnight

Na een jaartje te hebben overgeslagen staat het winkelevenement weer op de Haarlemse kalender. Op zaterdag 11juni wordt de rode loper weer in de Haarlemse binnenstad uitgerold en zijn er tot middernacht tal van activiteiten in de winkels en de winkelstraten.

Overige informatie
Datum:                                zaterdagavond 11 juni 2016
Tijd:                                     van 21:00 uur tot 22.15 uur
Plaats:                                 Grote Markt, Haarlem
Inschrijven:                          www.stilettorunhaarlem.nl Inschrijven kan vanaf woensdag 25 juli of op 11 juni tijdens de Ibiza markt op de Grote Markt van Haarlem.

 

stiletto-run

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »