Haarlem doet mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week

sep 22 • Op stap in Haarlem • 223 Views • Geen reacties op Haarlem doet mee aan de Dutch Sustainable Fashion Week

Kleding maken kost veel water en energie. De Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) wil mensen daar op een positieve manier bewust van maken. Samen met DSFW en NAOMI Haar Atelier organiseert de gemeente Haarlem deze week en komende week verschillende activiteiten, zoals de Groene Textielroute en een fototentoonstelling in etalages van duurzame koplopers.

Tijdens de DSFW loopt er Groene Textielroute door de stad. Deze kun je online bekijken, maar herken je ook aan de iconen op de grond en de uithangborden. In de etalages van de meest duurzame koplopers met dameskleding hangen modefoto’s met hun kleding. Verder kan je workshops volgen, een documentaire streamen en een stylingsessie bijwonen.

Modebeelden

Naomi is eigenaar van NAOMI Haar Atelier in de Schagchelstraat; een creatieve plek waar ze samenwerkt met zelfstandige haarstylisten. “Gelukkig willen steeds meer mensen duurzamer leven. In mijn atelier maken we steeds bewustere keuzes in de producten die we gebruiken en verkopen. Toen ik vorig jaar over de Dutch Sustainable Fashion Week hoorde, miste ik het echte fashion gevoel.” Naomi zocht contact met de gemeente en opperde het plan voor onder andere een tentoonstelling met modebeelden met de kleding van de winkels zelf. Samen met de gemeente organiseerde ze hiervoor een fashion shoot met kleding van winkeliers die duurzame merken of tweedehands dameskleding verkopen. Ook voor de make-up en de haarproducten zijn duurzame merken gebruikt. “Ik vind het belangrijk dat ondernemers die duurzame spullen verkopen anderen inspireren om de keuze te maken voor het kopen of verkopen van duurzame merken. En juist in deze moeilijke tijd van de coronacrisis is het belangrijk dat lokale ondernemers de aandacht krijgen die ze verdienen. Tijdens de DSFW vind je de beelden terug in de etalages van deelnemende winkels. Een compliment naar hun eigen duurzame kleding!”

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

« »