Haarlem Bloemenstad

apr 11 • HRLM Vandaag • 1020 Views • Geen reacties op Haarlem Bloemenstad

Op 20, 21 en 22 april vindt het Bloemenweekend in Haarlem plaats waarbij Haarlem traditiegetrouw als gastheer optreedt als het verlichte corso met het thema ‘cultuur’ op zaterdag 21 april rond 21.30 uur de stad binnen komt rijden. Rond dit prachtige bloemenspektakel laat Haarlem en de Haarlemse ondernemers zich in dit bloemenweekend van hun bloeiende kant zien door mee te doen aan de etalagewedstrijd Haarlem Bloeit.

Bijzonder is het project ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ in de Nieuwe Bavo Kathedraal aan de Leidsevaart onder het motto ‘Een Hemels Onthaal’ . Meer dan 100 studenten van diversen scholen toveren de kathedraal met bloemen om in een sprookjesachtige romantische omgeving. Er zijn toren- en koepelrondleidingen en demonstraties bloemschikken. Voor meer informatie over de activiteiten in de periode van 20 t/m 27 april zie www.denieuwebavobloeit.com .

Opening bloemenweekend
Niet alleen binnen de kathedraal wordt uitgepakt. Ter opening van het Bloemenweekend organiseert Fabienne van Boekel, organisator van de randprogrammering van het bloemencorso op vrijdag 20 april een spectaculaire lichtshow, die het immense gebouw een bijzondere uitstraling in het thema bloemen en cultuur zal geven. Deze lichtshow begint om 21:30 uur en is gratis toegankelijk.

Kindercorso
Vorige jaar bleek dit kinderfestijn een groot succes en niet alleen voor de kinderen. Fietsjes, skelters en zelfs bolderkarren werden door de kinderen samen met hun ouders ter plekke versierd, waarna een heus Kindercorso werd gehouden. Wegens dit succes kunnen op zaterdag 21 april wederom kinderen vanaf 4 jaar zich om 16.00 uur vervoegen voor de Wilhelminakerk op de Gedempte Oude Gracht. Daar zijn de bloemen voorhanden om de vervoersmiddelen te versieren. Bij het eindpunt van de optocht , wacht de deelnemers een verrassing. De Muggenblazers zorgen voor de begeleidende vrolijke klanken. Deelname is gratis. Aanmelden voor 18 april via een mail aan info@fbagency.nl

Op zondag 22 april staan de praalwagens opgesteld op de gedempte oude gracht. De expositie van de wagens is tot 18:00 uur.

Verder zijn er in verschillende straten activiteiten te beleven zoals het Oldtimercorso in de Koningsstraat.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

« »